CNN: Ryssland avancerar – ”mardröm” för Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ryssland har momentum som aldrig förr i Ukrainakriget och rycker nu fram på flera platser vid frontlinjen. Det handlar om dåliga nyheter för Ukraina, som bara blir värre för varje dag som går, rapporterar CNN.

Ryssland rycker nu fram i kriget i Ukraina.

Mest akut för Ukraina är, enligt CNN, norra gränsen nära Charkiv, Ukrainas andra största stad.

Ryssland har gått igenom frontlinjen på flera platser och tagit nio byar. Man har gått flera kilometer in i det ukrainska områdena.

Detta är, skriver nyhetskanalen, ryssarnas ”snabbaste framsteg sedan krigets första dagar”.

Och nu kan staden Lyptsi i Charkiv-regionen falla.

”Detta är en mardröm för Kiev av två skäl: För det första befriade man detta land från ryska styrkor för 18 månader sedan, men misslyckades ändå, uppenbarligen, med att förstärka området tillräckligt för att förhindra att Moskva kommer tillbaka med samma lätthet som man sopades bort”, förklaras det i CNN-artikeln fritt översatt.

Men även vid andra delar av fronten syns rysk framfart. Ryssland verkar genomföra en ”samordnad” offensiv. Över hela linjen är det dåliga nyheter för Ukraina.

”Nyheterna är inte bara dåliga, de försämras för varje dag som går”, skriver CNN och påpekar att Ryssland nu har ”momentum” som aldrig förr i kriget. Samtidigt tvingas Ukraina medge hur illa situationen verkligen är, påpekas det också.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program