Väst har analyserat Putins ”månformade ansikte” och kommit fram till att han haft ”drogframkallat storhetsvansinne”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Vladimir Putins ”månansikte” i början av förra året avslöjar att den ryska presidenten kan ha gått på mediciner som framkallat ”storhetsvansinne” och därmed Rysslands invasion av Ukraina. Den slutsatsen drar en dansk underrättelsechef, som vill vara anonym.

Vad beror egentligen kriget i Ukraina på?

Den senaste teorin i västmedia är att Rysslands president Vladimir Putin var påverkad av cancermedicin med hormoner i början av 2022.

Detta fick honom att invadera Ukraina.

”Putin kan ha lidit av storhetsvansinne utlöst av medicin”, skriver Expressen.

Teorin kommer från en chef inom den danska militära underrättelsetjänsten, som intervjuas i tidningen Berlingske. Chefen vill dock vara anonym och kallar sig bara för ”Joakim”.

Men han menar alltså att Putins medicin var en utlösande faktor till kriget. Detta eftersom ”storhetsvansinne” är en känd biverkning från medicinen.

– Det är inget jag kan säga säkert, men jag tror att det påverkade hans beslut när han startade kriget i Ukraina, påstår ”Joakim”, som leder den analysgrupp som Danmark har satt upp för att förstå sig på Ryssland och Putin, i Berlingske.

Den danska underrättelsetjänsten har även analyserat Vladimir Putins utseende i början av året, och kommit fram till att han hade ett ”månformat ansikte”, vilket enligt ”Joakim” är en annan känd biverkning av samma medicin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program