Väst blundar när sanningen mördas – ryska svaret efter söndagens journalistmord

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv

Västvärldens makthavare och strukturer struntar i när journalister på fel sida av ”narrativet” mördas. Enligt Ryssland är reaktionen från väst efter terrormordet på krigsreportern Vladlen Tatarsky i Sankt Petersburg på söndagen ”talande”.

Det var igår söndag som den ledande ryska krigsreportern Vladlen Tatarsky mördades i en terrorbombning i Sankt Petersburg.

Terrormordet skedde på ett kafé där Tatarsky höll ett arrangemang.

Strax före explosionen ska en ung kvinna, en av gästerna, ha givit militärbloggaren en statyett som sedan exploderade. Ett 30-tal andra skadades.

Den misstänkta mördaren är en 26-årig kvinna vid namn Darya Trepova, skriver RT.

Enligt det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova har västvärlden totalt spårat ur. Väst bryr sig bara när det rätta narrativets journalister mördas, säger hon på Telegram.

– Tills nyligen kämpade västvärlden mot extremism och terrorism, marscherade som en enhetsfront i Paris till försvar av journalister mot vilka terrorattacker begicks. Med tanke på deras påstådda oro för journalisters välbefinnande och journalistikens frihet är bristen på reaktioner från Vita huset, Downing Street, Élyséepalatset etc talande. Och reaktionen i Kiev är slående, där mottagare av västerländska bidrag visar oförställd förtjusning över det inträffade.

Ryska journalister ”upplever ständigt hot om repressalier från Kievregimen och dess inspiratörer, som i allt högre grad implementeras”, förklarar hon vidare.

– De utsätts för trakasserier, stigmatiseras i bokstavlig mening med speciella markeringar på amerikanska internetmonopols digitala plattformar och det arrangeras en ”häxjakt” i västerländska medier. Allt detta sker med tystnad från relevanta internationella strukturers sida.

– Det är tack vare de ryska militära korrespondenterna som världen ser sanningsenliga och operativa bilder och får information om vad som händer i Ukraina. Det här är människor som står vakt för sanningen, som världens mainstream-media redan har missbrukat. Vladlen Tatarskys yrkesverksamhet, hans tjänst för fosterlandet orsakade ett hat hos Kievregimen. Han var farlig för dem, men gick djärvt till slutet och gjorde sin plikt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program