Varningen: Nytt världskrig om Ukraina förlorar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Den amerikanska presidentkandidaten och tidigare FN-ambassadören, Nikki Haley, varnar för ett nytt världskrig om Ukraina förlorar mot Ryssland, rapporterar The Hill. Därför måste västvärlden fortsätta skicka mer vapen till Ukraina. På detta sätt ”förhindrar” man krig, påstår hon. Kriget ”måste vinnas”, enligt Haley som anser att det bara är en tidsfråga innan Ukraina besegrat Ryssland.

Det är den republikanska presidentkandidaten Nikki Haley som nu varnar för vad som kommer hända om Ukraina inte vinner kriget mot Ryssland.

Och det verkar ju knappast hända.

– Det här är större än Ukraina. Det här är ett krig om frihet och det är ett krig som vi måste vinna, sade Haley i CNN på söndagen.

Enligt Nikki Haley är en vinst för Ukraina är ”en vinst för oss alla”.

Att stötta Ukraina handlar inte om att stötta krig, fortsatte hon, utan om att ”förhindra krig”.

– För när Ukraina vinner sänder det ett budskap till Kina om Taiwan, det sänder ett budskap till Iran som vill bygga en bomb, det säger ett budskap till Nordkorea som testar ballistiska robotar, och det sänder ett budskap till Ryssland att det är över.

Krig är fred alltså, som det uttrycks i romanen ”1984”.

– Alla vill väl veta hur detta krig slutar? Det skulle sluta på en dag om Ryssland drog sig ur. Om Ukraina drog sig ur, så ser vi alla ett världskrig, sade Haley.

Vidare kallade hon Kina för ”vårt tveklöst främsta nationella säkerhetshot”.

Den demokratiska presidentkandidiaten Robert F. Kennedy Jr har en helt aning uppfattning om Ukrainakriget. Han menar att det officiella narrativet kring konflikten är en bluff, som lett till att 350.000 ukrainska soldater dött. Detta i ett proxykrig mellan USA och Ryssland.

– De har ljugit för oss om kriget i Ukraina, säger han i Fox. Det finns en annan agenda bakom kriget. Det handlar om regimskifte och att trötta ut ryssarna. Ukrainarna har fastnat i ett proxykrig mellan två stormakter. Det har manipulerats för geopolitiska skäl. Man offrar hundratusentals unga ukrainare. Data visar nu att omkring 350.000 ukrainare dödats vid frontlinjerna och vi får inte veta det. Man ljuger också om motivet bakom kriget. De neokonservativa i Vita huset har provocerat detta krig i tio år.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program