Vårdskandal rullas upp – barn utsatta för medicinska HBTQ-experiment

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Uppdrag Granskning avslöjar en vårdskandal kring så kallade transbarn. En debatt som förts under ett längre tag, där HBTQ-lobbyn varit drivande i att barn ska utsättas för politiskt korrekta medicinska experiment.

Karolinska Institutet valde i maj i år att till sist avbryta hormonbehandling av barn, som kallas för transpersoner, då de menar att det fanns för stora risker med experimenten. Detta kritiserades bland annat gemensamt av RFSL och Öppna Moderaterna, vilket är Moderaternas HBTQ-förbund, de menade att beslutet upplevdes som taget ur luften. De ansåg vidare att det saknades stöd såväl av Socialstyrelsen som svensk lagstiftning. De anklagade regeringen att stå handfallna inför detta. De krävde att regeringen skulle se till att vården fick resurser för att ta emot de som skulle utsättas för experimenten. De påstod att läget var akut. De krävde också att regeringen skulle hålla sitt löfte om en ny könstillhörighetslag, vilket också regeringen gjorde. Från 1 januari 2024 ska ett juridiskt tredje kön för såväl vuxna som barn från 12 år och uppåt tillåtas.

Psykiatrikern Angela Sämfjord berättar i Uppdrag Granskning att hon valde att lämna sitt arbete på grund av experimenten barnen utsattes för.

– Så blev det till slut en samvetsfråga för mig personligen, där jag inte var beredd att som läkare ta den risken att göra skada för de här patienterna. Så då fick jag ta konsekvenserna och säga upp mig, berättar Sämfjord i intervjun med Uppdrag Granskning.

HBTQ-lobbyns idéer om medicinska experiment på barn har länge kritiserats av olika konservativa debattörer. Detta har anklagats av politiskt korrekta organisationer och partier för att vara transfobi. En fråga som ofta tas upp under olika Pride-event runtom i Sverige. I inslaget från Uppdrag Granskning framgår det att en tjej som upplever sig vara en pojke, och kallar sig Leo, får genomgå vård för könsdysfori. Vilket är den medicinska termen för de som upplever sig ha ett annat kön än sitt biologiska. Leo utsattes för medicinska experiment och den enda läkaren som vågade varna för riskerna fick en anmälan mot sig. HBTQ-lobbyn i allmänhet och RFSL samt RFSU i synnerhet har länge piskat upp en vägg av hat mot de som ifrågasätter de medicinska experimenten. Vilket skapat rädsla hos läkarkåren att varna för vad de anser vara farliga ingrepp mot barn.

– Jag litade på vad de sa, och när man har ett barn som mår så psykiskt dåligt som Leo då så gör man vad som helst, säger mamman ”Natalie” i Uppdrag Gransknings inslag.

Leo fick allvarliga komplikationer av det medicinska ingreppet. Leo drabbades av benskörhet och ryggkotorna har drabbats av oåterkalleliga förändringar. Medicinska experiment på barn utan medgivande är förbjudet enligt Barnkonventionen som Sverige valt att följa. Om sjukvården inte informerat om att vården är experimentell, bryter detta mot de lagar och förordningar som sjukvården har att förhålla sig till.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program