”Vänstern ser sig själv som ett upplyst prästerskap” – tål inte kritik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den svenska vänstern ser sig själv som ett ”upplyst prästerskap” och därför får ingen granska dem eller ens ifrågasätta dem. Det säger journalisten Christian Peterson i Swebbtv, sedan han utsatts för ett mediedrev efter att ha försökt granska en kulturmarxistisk kurs i ”ras- och vithetsstudier” vid Karlstads universitet.
– Den här typen av kurser handlar inte om att fortbilda människor så att de ska komma in i arbetslivet, det här handlar om att radikalisera vänsteraktivister.

Det är i ett nytt avsnitt av Fjärde Statsmakten som Mikael Willgert intervjuar Christian Peterson, som hamnat i hetluften sedan han valt att delta på kursen ”Interkultur: Ras och vithet i Sverige” på Karlstads universitet ledd av Expo-grundaren Tobias Hübinette.

Peterson säger att han är utsatt för ett drev, och att intervjuer som görs med honom bara är ett försök att sätta dit honom.

– TV4 till exempel intervjuar mig i fem minuter och klipper bara ut femton sekunder, klipper bara med avsluta meningar som är i princip one-liners, och inte resonemanget i sin helhet. Medan Tobias Hübinette och andra får breda ut sig, säger Christian Peterson i Swebbtv. Det visar på att de inte vill ge en sanningsenlig bild. Och det är det som händer när man granskar vänstern och uppmärksammar vad de har för verksamhet i skuggorna.

– Vänstern ser ju sig som ett upplyst prästerskap. De ser det som nästan oförskämdheter att över huvud taget ifrågasätta dem. Det är det som förklarar varför de reagerar så starkt.

Tobias Hübinette valde snabbt att sjukskriva sig från undervisningen.

Men Peterson hann vara med på en lektion, där det ska ha påståtts att européer och bildandet av nationalstaten på 1800-talet ligger bakom rasismen, samt att kapitalismen ligger bakom den ökade rasismen.

– När man granskar den så kallade vitheten så gör man det alltid ur ett offerperspektiv, så att vita är förövare och svarta eller så kallade rasifierade är offer, säger Peterson. Så den låga sysselsättningen bland somalier förklaras genom ett offerperspektiv, att det är vitas fel. Och detta är genomgående. Inga andra kritiska perspektiv får lyftas fram.

Att det blivit så mycket uppståndelse kring Christian Petersons deltagande på kursen, och att regeringen nu vill göra det lättare att sparka ut elever från lärosäten, handlar egentligen om att skydda vänsterns idéer från att granskas, menar han.

– Problemet med vänstern och den här kursen i sig är att inga kritiska perspektiv till vänsterideologi får tas upp.

Peterson säger att han anklagas för att förstört kursen. Men han satt helt tyst på föreläsningen, förklarar han i Swebbtv.

– Jag har inte på något sätt stört den. Däremot har jag skildrat kursen från början till slut, för att jag vill uppdatera mina följare med vad som händer.

Christian Peterson utmålas som en extremist och det är vad som enligt honom händer om man ifrågasätter vänsterns paradigm, man ska bli utesluten från samtalet.

Enligt Peterson är det en viss typ av människor som söker sig till sådana här kurser.

– Den här typen av kurser handlar inte om att fortbilda människor så att de ska komma in i arbetslivet, det här handlar om att radikalisera vänsteraktivister.

– För att du ska kunna jobba inom den skattefinansierade kränkthetsindustrin behöver du ju så kallade kvalifikationer.

Enligt Christian Peterson ser vänstern honom som ett hot eftersom han ”vill kasta ljus på det som de vill dölja, det som de vill ska ske i skuggorna”.

– På det sättet utgör jag ett hot mot vänstern.

Hur kommer det sig att svenska universitet över huvud taget tar med sådana här kurser?

– De är ganska långtifrån verkligheten på de här institutionerna, säger Peterson i Swebbtv. Då är det väl klart att de kommer med den här typen av förslag, att starta kurser som inte gynnar samhället utan gynnar vänsterideologi och vänsterns aktivister, som är ganska långtifrån en förbättring samhället, snarare tvärtom. Vänstern förstör ju Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program