Vaccinering mot covid i tio år framåt, enligt brittiska rådgivaren

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Covid-19 kommer vara ett hot mot det brittiska vårdsystemet NHS (National Health Service) i minst fem år framåt. Testning och vaccinering kan därför behövas i minst ett decennium. Det påstår den brittiska regeringens vetenskapliga rådgivare, enligt The Times.

Hur länga ska den så kallade covidpandemin pågå?

Tidiga i veckan hävdade Pfizer-chefen Albert Bourla i BBC att det troligen kommer behövas årlig vaccinering mot covid-19 under många år framåt.

– Baserat på vad jag hittills sett, skulle jag säga att årliga vaccinationer sannolikt kommer behövas för att upprätthålla en mycket robust och mycket hög skyddsnivå.

Nu påstår den brittiska regeringens vetenskapliga rådgivare att vaccinering mot smittan kan behövas i tio år framåt, eller ännu längre.

I ett dokument som släpptes på fredagseftermiddagen informeras Storbritanniens ministrar om att det kommer ta ”åtminstone ytterligare fem år för covid-19 att dämpa sig till ett förutsägbart endemiskt tillstånd” där det inte hotar vårdsystemet, enligt The Times.

Det påstås också i dokumentet att att det är ”mycket troligt att en fortsatt aktiv hantering av SARS-CoV-2 kommer krävas på lång sikt”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program