Vaccinations-SMS skickas till hundratusentals svenskar – region tar nummer från Folktandvårdens journalsystem

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västra Götalandsregionen tar nu till nya metoder för att ännu fler personer ska ta coronavaccinet. Regionen skickar idag ut en uppmaning via SMS till 250.000 personer mellan 16-49 år om att vaccinera sig. Telefonnumren har regionen tagit från Folktandvårdens journalsystem.

Idag får en kvarts miljon svenskar i Västsverige ett SMS om att vaccinera sig.

Det är Västra Götalandsregionen som gör utskicket till invånare mellan 16-49 år.

”Syftet är att få fler att vaccinera sig”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Det är av största vikt att så många som möjligt nu vaccinerar sig. Vi vill påminna om hur lätt det är att boka tid eller hitta en drop-in. Efter 11 oktober minskar antalet vaccinatörer och då blir det inte lika lätta att hitta en tid. Så passa på nu, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen.

För att kunna göra SMS-utskicket har man hämtat invånarnas telefonnummer från Folktandvårdens journalsystem, uppger regionen.

Men även de som redan tagit vaccinet kommer få utskicket.

– Genom att skicka ut ett erbjudande via SMS når vi en bred målgrupp. Vi har ingen möjlighet att sortera personer utifrån om de är vaccinerade eller inte och ber om förståelse för det, säger Kristine Rygge.

Enligt regionen har än så länge 81 procent av de över 16 år i Västra Götaland tagit minst en dos vaccin och 69 procent har fått två. Men i gruppen 16-49 år finns det ännu cirka 200.000 ovaccinerade personer, och det är alltså den gruppen man vill åt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program