20-tal läkare varnar för covidvaccinering av barn: ”Obegripligt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Drygt 20 specialister och läkare varnar nu för att massvaccinera barn mot covid-19. Det strider mot vetenskap och beprövad erfarenhet, skriver de i Läkartidningen och påpekar att barn löper större risk att få biverkningar än vuxna. Att förorda massvaccination av barn är ”obegripligt”, påpekar de.

Det är i Läkartidningen som ett stort antal svenska specialister och läkare varnar för att vaccinera barn från 12 år mot covid-19.

Sådan vaccinering förordas av bland annat Svenska barnläkarföreningen, och förra veckan gav Folkhälsomyndigheten grönt ljus.

”Barn som är mellan 12 och 15 år kommer att erbjudas vaccination mot covid-19 under november 2021”, skriver myndigheten på sin hemsida.

Svenska barnläkarföreningen hävdar att MIS-C (multiinflammatoriskt syndrom) motiverar vaccination även av barn. Men enligt artikelförfattarna är orsaken till MIS-C okänd. De anser att det står i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet att vaccinera friska barn för förhindra att några få kan få ett oklart syndrom. Risken för barn att dö i covid-19 är ”i princip obefintlig” och troligen har många av dem redan immunitet, förklarar läkarna. Barn i riskgrupp kan redan få vaccin.

Specialisterna, som är noggranna med många källhänvisningar i sin artikel, betonar att det inte får bli ny vaccintragedi i Sverige. De hänvisar bland annat till skandalen med Pandemrix, vaccinet som användes mot svininfluensan och som framkallade den allvarliga neurologiska sjukdomen narkolepsi hos cirka 350 barn i Sverige. Sverige massvaccinerade 60 procent av befolkningen mot svininfluensan, en kostsam satsning som bara räddade sex liv, enligt en granskning som SvD gjorde 2012.

Artikelförfattarna lyfter också fram det stora antalet biverkningar som rapporterats in i Sverige från coronavaccinen. Fram till den 20 september rör det sig om 76.295 biverkningsrapporter, varav 6.017 än så länge bedömts som allvarliga. Detta jämförs med de 7.999 biverkningsar från samtliga 25.000 läkemedel och substanser som rapporterades in under hela 2020. Av dessa ansågs 3.270 vara allvarliga.

Särskilt oroväckande är antalet personer som drabbas av hjärtmuskel- och hjärtsäcksinflammation, men även risken för autoimmuna sjukdomar samt påverkan på fertilitet och livmoderutveckling.

”Samtliga coronavacciner har ett villkorat godkännande. Läkemedelsföretagen har fram till årsskiftet 2022/2023 på sig att visa att vaccinerna håller vad de lovat. Det innebär att vi befinner oss i en fas 3-studie i en läkemedelsprövning. Vad gäller säkerhetsdata har vi endast en begränsad mängd korttidsdata och inga långtidsdata för vuxna. Dessutom används en ny teknologi, mRNA-vaccin, som aldrig tidigare godkänts för användning på människa. De vaccin som nu används i stor skala kanske inte ens blir godkända i slutändan”, fortsätter specialisterna i Läkartidningen.

Enligt artikelförfattarna är det stor skillnad på att vaccinera gamla människor och 12-åriga barn. De senares immunförsvar är ännu inte fullt utvecklat, vilket kan göra barnen mer sårbara för biverkningar från vaccinen. De som skrivit under artikeln tycker det är helt obegripligt hur någon kan förorda massvaccination av friska barn.

Swebbtv har tidigare rapporterat om forskning från USA som visar att pojkar löper flera gånger större risk att drabbas av hjärtproblem efter att ha fått coronavaccinet jämfört med att bli inlagda på sjukhus på grund av viruset. Enligt studien är risken för hjärtproblem hos pojkar 12-15 år efter vaccinet 162,2 per miljon invånare. Det är den högsta siffran bland alla granskade grupper. Samtidigt var risken för sjukhusvård för pojkar i samma ålder på grund av covid-19 inte högre än 26,7 per miljon invånare, vilket innebär att risken för hjärtmuskelinflammation från vaccin är 6,1 gånger högre.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program