USA blockerade fredsavtal mellan Ukraina och Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tysklands förre förbundskansler Gerhard Schröder bekräftar nu att det är USA som styr och ställer i Ukrainakriget. I en intervju med tyska Berliner Zeitung säger han att Ukraina inte gick med på fred tidigt i kriget eftersom man inte fick det. ”Bidenadministrationen blockerade Ukraina från att gå med på ett fredsavtal”, skriver Breitbart.

Det är i en intervju med Berliner Zeitung som Tysklands tidigare Gerhard Schröder bland annat talar om Ukrainakriget.

Han säger att han 2022 fick en förfrågan från Ukraina om att medla mellan Ryssland och Ukraina. Ukrainarna var villiga att gå med på eftergifter, men ändå blev det ingenting.

Vid fredsförhandlingarna i mars 2022 i Istanbul ”gick ukrainarna inte med på fred eftersom de inte fick det”, säger han.

– De fick först fråga amerikanerna om allt de diskuterade.

– Ingenting kunde hända eftersom allt annat beslutades i Washington. Det var ödesdigert. För resultatet blir nu att Ryssland kommer att knytas närmare Kina, vilket väst inte borde vilja.

Därmed är det bara amerikanerna som kan lösa kriget, påpekar han.

Vidare säger han att han uppfattade det som att USA inte ville ha en kompromiss mellan Ukraina och Ryssland. USA tror att de kan hålla ryssarna nedtryckta. Men nu går Kina och Ryssland samman. Amerikanerna tror dock att de är starka nog att hålla båda sidorna i schack, förklarar Gerhard Schröder. Den förre förbundskansler anser att detta är ett misstag.

Enligt Schröder hade kriget kunnat avslutas om inte geopolitiska intressen spelade in.

Gerhard Schröder får också frågan om han tycker att Nord Stream 2 borde tas i drift igen. Det tycker han. Båda ledningarna kan repareras, säger han.

Tidningen frågar rakt ut om det var USA som bombade sönder gasledningarna. Schröder svarar då att han inte vet det, men att det finns en ledtråd: Att USA:s president Joe Biden sade till Tysklands nuvarande förbundskansler Olaf Scholz i början av 2022 att Nord Stream inte skulle kunna verka om Ryssland attackerade Ukraina.

– Alla kan dra sina egna slutsatser av detta, svarar Gerhard Schröder i Berliner Zeitung.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program