Uppgift: Ukrainas toppgeneral svårt skadad i rysk attack

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ukrainas överbefälhavare Valery Zaluzhny blev allvarligt skadad i en rysk missilattack nära Cherson i början av maj. Det säger en källa till RIA Novosti.

Det har ryktats om att Valery Zaluzhny, överbefälhavare för Ukrainas väpnade styrkor, dödats eller skadats. Detta då han inte synts till offentligt på länge.

Nu uppger en säkerhetskälla för nyhetsbyrån RIA Novosti att Zaluzhny mycket riktigt är skadad, svårt. Källan, som sägs tillhöra ryska brottsbekämpande myndigheter, hänvisar i sin tur till egna källor inom den ukrainska militären.

Zaluzhny ska ha fått en huvudskada och flera splitterskador i samband med en rysk missilattack vid byn Posad-Pokrovskoye nära Cherson i början av maj.

Toppgeneralen ska då ha flugits med helikopter till ett militärsjukhus i Kiev.

– På militärsjukhuset i Kiev genomgick han en kraniotomi, säger källan till RIA. Han kommer att överleva, men kommer inte kunna göra sitt jobb.

Ukrainas vice försvarsminister Anna Malyar har tidigare förnekat att Zaluzhny blivit skadad och sagt att generalen i själva verket fortsätter utföra sitt arbete. Ryktena påstås vara ett försök att demoralisera de ukrainska styrkorna.

”Zaluzhny har varit populär bland västerländska medier och framställts som en nyckelperson i Ukrainas motstånd mot Ryssland”, skriver RT om uppgifterna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program