Uppgift: Drottningen hjälpte prins Andrew – ger 25 miljoner till välgörenhet för sexbrottsoffer

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Dominique A. Pineiro

Drottning Elizabeth ska ha hjälpt prins Andrew i förlikningen med Virginia Giuffre, som anklagat sonen för sexövergrepp när hon var 17 år, enligt uppgift till The Mirror.

Tidigare i veckan kom nyheten att prins Andrew går med på förlikning med Virginia Giuffre, som anklagat honom för att ha tvingat henne till sex när hon var 17 år gammal.

Prinsen bedyrar också att han ångrar sitt samröre med pedofilen Jeffrey Epstein och säger att Giuffre och andra sexbrottsoffer för ”modiga”, skriver DN.

Förlikningen ska uppgå till cirka 150 miljoner svenska kronor, enligt uppgift. Men officiellt kommer den exakta siffran inte avslöjas.

För att avsluta ärendet ska dessutom drottning Elizabeth ha gått med på att betala 2 miljoner pund, cirka 25 miljoner kronor, till Virginia Giuffres välgörenhet mot sex trafficking, SOAR, enligt uppgift till The Mirror.

Detta med villkoret att betalningen inte går personligen till Giuffre.

– Hon kunde inte ses göra en betalning till ett offer för sexuella övergrepp, som anklagat hennes son för att vara en förövare, säger en kunglig källa enligt tidningen.

Samtidigt kommer prins Andrew få stanna kvar som drottningens statsråd samt behålla sitt hertigdöme och tjänstegrad som viceamiral, skriver The Mirror.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program