Ungern ryter ifrån mot Sverige

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil ungerska parlamentet

Sveriges NATO-ansökan har länge förhalats av den turkiska regimen. Den svenska regeringen och etablissemanget har gått långt för att tillfredsställa de turkiska kraven, inklusive inskränkningar av yttrandefriheten. Nu ser däremot Ungern också ut att bli en bromskloss för Sveriges NATO-ansökan.

Den ungerska utrikesministern, Péter Szijjártó, säger i en intervju till AP att Ungern har tröttnat på de politiskt korrekta pekpinnarna stora delar av Väsvärlden och även Sverige har riktat mot Ungern. Sverige har under lång tid varit drivande i EU:s utländska påverkansoperation för att byta ut den ungerska nationalistiska regeringen i Ungern.

Påverkansoperationen har misslyckats och istället vann nationalistiska regeringspartiet Fidesz en jordskredsseger i det senaste valet. Dessutom kom det radikalnationalistiska partiet Mi Hazank in i parlamentet. Fidesz har fortfarande ett starkt stöd med 50 procent av stödet enligt Politicos Poll of Polls och det radikalnationalistiska partiet Mi Hazank är tredje största parti med 8 procent av väljarnas förtroende.

Den ungerska premiärministerns chefsrådgivare Balázs Orbán radade upp en mängd odiplomatiska och falska angrepp som ministrar i den svenska regeringen gjort mot den ungerska folkvalda regeringen. Bland annat har Liberalernas partiledare och nuvarande arbetsmarknadsministern Johan Pehrsson anklagat Ungern för att bryta mot rättsstatens principer och för att vara främlingsfientligt.

På sociala medier är det många som gjort sig roliga över att den svenska moderatledda regeringen spelar ovetandes till varför Ungern förhalar beslutet kring ett svenskt medlemskap.

Turkiets krav har efterlevts till stor grad av Sverige och den svenska regeringen, både den tidigare socialdemokratiska och av den nuvarande borgerliga. Polismyndigheten och SÄPO har dessutom gemensamt fattat ett ifrågasatt beslut om att inskränka yttrandefriheten ytterligare i Sverige, för att tillmötesgå Turkiets krav om att stoppa koranbränningar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program