Totalflopp för PK-programmet ”Drag Race Sverige”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elements ©

Det politiskt korrekta programmet Drag Race Sverige som lanserades av regimediet SVT har totalfloppat. Enligt QX så föll siffrorna kraftigt efter första avsnittet.

Totalt ska det varit över 900.000 som sett det första avsnittet med Drag Race Sverige. SVT lade det första avsnittet efter semifinalen för Melodifestivalen, vilket kan ha bidragit till de höga siffrorna. För det andra avsnittet föll tittarsiffrorna ner till 185.000 tittare. I en intervju till SVT säger den programansvariga Christina Hill att antalet tittare inte är avgörande, utan hon hoppas att fler ska upptäcka det hon kallar för dragkulturen.

I Sverige har debatten om HBTQ-lobbyns agenda om att normalisera könsöverskridande identiteter tagit fart på senare. Ofta anklagas regimlojal media, där SVT är ledande, för att inta en partisk ställning och framhåller HBTQ-lobbyns agenda.

– Även om antalet tittare inte är avgörande så vill vi ju att fler ska upptäcka glädjen och kreativiteten som genomsyrar dragkulturen, säger Hill i intervjun till QX.

Kritiker av HBTQ-lobbyns agenda menar att propagandan riktar in sig även mot barn och där särskilt drag queens har intagit en ledande roll att verka i barnens sfär. I Sverige kritiserade den lokala Kalmar-politikern Jonathan Sager (SD) ett beslut där kommunens bibliotek skulle låta drag queensen med artistnamnen Lady Busty och Miss Shameless Whinewhore, att läsa sexualiserad och politiserad litteratur för barnen. I USA har det gått längre, där drag queens genomför sexualiserade danser framför barn.

SVT:s programansvarige för ”Drag Race Sverige” menar avslutningsvis i intervjun till QX att hon hoppas att fler tittar tillkommer till serien.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program