Ukrainakriget en katastrof för väst: ”Ryssland är starkare än någonsin”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärldens hantering av Ukrainakriget är en katastrof. Ryssland har blivit starkare, inte svagare, och Nato är förmodligen ur ett längre perspektiv förstört. Det säger den amerikanska arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor, som även har en doktorsexamen i internationella relationer, i en intervju med Judging Freedom.

Västvärldens sanktioner mot Ryssland och proxykriget i Ukraina skulle skada, krossa Ryssland. Men det har det inte gjort.

Tvärtom. Ryssland har blivit starkare.

Det säger den pensionerade arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor.

– Man var aldrig särskilt intresserade av Ukraina per se. Ukraina var ett instrument för att attackera Ryssland, med målet att skada Ryssland, förstöra Ryssland, få till ett regimskifte i Ryssland, säger Douglas Macgregor i Judging Freedom. Detta är ideologer. De tror nog i någon mening att de har lyckats skada Ryssland. Sanningen är, att det har de inte. Ryssland är starkare än någonsin. Deras ekonomi har inte lidit. Man har byggt upp den till där den var för 30 år sedan. Militären är starkare, bättre utrustad, bättre ledd.

Så kriget och sanktionerna har slagit tillbaka mot väst, påpekar han.

– Det har blivit en katastrof, och vi har förmodligen förstört Nato.

Enligt Macgregor handlar till exempel massdemonstrationerna i Frankrike inte bara om pensionsfonder. Européerna har börjat tröttna på sina ledare och deras agerande i världen.

– Sen har du detta obevekliga nonsens som sprids om att ryssarna är inkompetenta, ryssarna är korkade, ryssarna är korrupta, ryssarna kan inte göra nånting, ryssarna vill inte slåss, ryssarna är krigsförbrytare: 99 procent skitsnack. Vad har vi hört om ukrainarna? De är alla supermän. Alla får hedersmedaljer. De orsakar enorma förluster. Motsatsen har hela tiden varit sanningen.

Douglas Macgregor anser att den så kallade Pentagon-läckan gjort mer nytta än skada.

Dokumenten avslöjar nämligen sanningen.

– För nu når detta den breda allmänheten. De behöver veta, att från första början har människor i den här regeringen, på alla nivåer, ljugit för dem. Det amerikanska folket måste sluta med detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program