Ukrainabråk mellan Tucker och Boris Johnson: ”Ynkrygg”, ”Lögnare”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Storbritanniens förre premiärminister Boris Johnson försöker starta tredje världskriget genom konflikten i Ukraina. Det hävdar Fox News Tucker Carlson. Så Tucker bjöd in Johnson, som är på besök i Washington, till sitt tv-program för att diskutera detta mycket viktiga ämne. Boris Johnson tackade först ja, men ändrade sig sedan, påstår Tucker.

Det var i onsdags som Fox News Carlson Johnson anklagade Storbritanniens förre premiärminister Boris Johnson för att vara för vara för feg för att delta i hans tv-program och besvara frågor om sin inställning till det eskalerande Ukrainakriget.

Men fejden började egentligen några timmar innan. Då deltog Boris Johnson i en paneldebatt vid den neokonservativa tankesmedjan Atlantic Council.

Där sade han:

– Jag är förvånad och förfärad över hur många människor som är rädda för en snubbe som heter Tucker Carlson. Har någon hört talas om Tucker Carlson? Vad är det med den här snubben? Alla dessa underbara republikaner verkar skrämda av hans perspektiv.

Johnson glömde dock berätta en sak. Att han själv är en av dem som är rädd för Tucker Carlson.

Tucker hade nämligen precis, timmar innan, bjudit in Boris Johnson till sitt program.

Men Johnson ska ha ändrat sig.

– Vi hade bjudit in Boris Johnson timmar innan han sa detta, förklarar Tucker Carlson i en sändning. Detta är anmärkningsvärt – och anmärkningsvärt oärligt. Vi visste att Johnson själv var en ynkrygg. Vi såg under covid när han övergick till att vara en livrädd gammal kvinna, men vi hade ingen aning om att han också var en lögnare. Vi borde ha vetat.

– Boris Johnson är en berömd artikulerad man. Han är den typen av person som kan citera Aischylus (dramatiker i antikens Grekland) från minnet under en skål och ändå få dig att skratta. Så vi tänkte att han var perfekt. Om det finns en person på jorden som kan förklara hur ett krig mellan kärnvapenbeväpnade västmakter skulle kunna gynna alla utom Kina, så är det Boris Johnson. Johnson sa att han var intresserad av att komma, men sedan, några timmar innan sändningstid, ringde hans publicist och sa att han inte skulle komma. Det innebär att Boris Johnson, känd för att vara den smartaste ledaren i något engelskspråkigt land i världen, inte offentligt vill försvara sin ståndpunkt om Ukraina. Han var rädd för att svara på frågor.

– Miljontals skulle dö i kriget som Boris Johnson främjar. Allmänheten har rätt att veta: varför gör vi det här?, påpekar Tucker Carlson.

Enligt Carlson är västs hantering av Ukrainakriget ”ren galenskap”.

Se hela inslaget HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program