”Ukraina förlorar kriget” – amerikanska varningen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

”MAGA-republikaner” i den amerikanska kongressen ger Rysslands president Vladimir Putin ”en stor seger” om man inte släpper igenom Bidenadminstrationens miljardstöd till Ukraina. Det sade senastes majoritetsledare Chuck Schumer i ett tal på måndagen. Enligt Schumer befinner sig Ukraina i ett ”desperat” läge i kriget mot Ryssland.

Den amerikanska senastes majoritetsledare Chuck Schumer varnar nu för att Ukraina förlorar kriget mot Ryssland.

Och han lägger skulden på representanthusets talman Mike Johnson och främst ”MAGA-republikaner” i representanthuset, som ännu inte godkänt Bidenadminstrationens nya miljardpaket till Ukraina.

– För varje dag som går fortsätter Ukraina få slut på ammunition, fortsätter få slut på soldater och fortsätter förlora hopp om att de framgångsrikt kan kasta ut Ryssland från sina gränser, sade demokraten Chuck Schumer på måndagen.

– Och låt oss vara tydliga: den största anledningen till att Ukraina förlorar kriget är att extremhögern i kongressen har förlamat USA från att agera. Det är anledningen.

Hittills har det nya stödpaketet bara ”samlat damm i kammaren”, på grund av motståndet från republikaner, förklarar Schumer.

– Talmannen Johnson måste själv bestämma om han kommer göra det rätta för Ukraina, för Amerika och för demokratin, eller om han kommer tillåta MAGA-republikanerna att ge Vladimir Putin en stor seger. Jag är övertygad om att om talmannen lägger fram senatens nationella säkerhetstillägg så kommer det att gå igenom. Detta är fortfarande det bästa, snabbaste och mest realistiska sättet att ge Ukraina den hjälp det behöver.

Lyssna på anförandet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program