Läkare: Dagens läkarkår är ”ryggradslösa får”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Dagens läkarkår är som ”ryggradslösa får” som saknar kritiskt tänkande. Det säger den amerikanska läkaren Scott Atlas i en intervju med PragerU.

Hur kunde den så kallade pandemin och hanteringen av den spåra ur så som den gjorde? Bland annat för att inte tillräckligt många ifrågasatte vad som pågick, däribland läkare. Det menar läkaren Scott Atlas, tidigare rådgivare i Vita huset.

De flesta läkare betedde sig som ”får”, hävdar han i PragerU.

– Det medicinska samfundet var en skam under covid. Det är pinsamt att vara läkare och kalla dessa kollegor, fortsätter han. Och jag vet att det låter hårt. Men läkare var får. De granskade inte studierna. De ifrågasatte inte saker och ting.

– Jag växte kanske upp annorlunda. Jag är inte medlem av eliten. Mina föräldrar gick inte på högskola, jag var den första generationen som gick på högskola i min familj.

– Jag fick lära mig att ha en hälsosam grad av skepticism, så jag ifrågasätter auktoriteter. Jag är inte rädd för att ifrågasätta vad jag blir tillsagd. Vi har ett massivt underskott av människor i det här landet som har tillräckligt med mod för att åtminstone ifrågasätta vad de blir tillsagda. Men det medicinska samfundet misslyckades och de misslyckades eftersom de agerade som får.

En förklaring till att läkare beter sig som ”ryggradslösa får” utan kritiskt tänkande, som Scott Atlas uttrycker det, är sättet som vetenskap och medicinsk forskning finansieras.

– Det styrs av vad jag skulle kalla en kartell av människor på toppen, fortsätter han och påpekar att det handlar om mäktiga personer med politiska kopplingar.

Se klipp HÄR.
Se hela intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program