Ukraina förlorar 800 soldater per dag, enligt tysk överste

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukraina lider dagliga förluster på cirka 800 soldater i kriget mot Ryssland. Det skriver den pensionerade tyska översten Ralph Thiele i Focus.

Det är i tidskriften Focus som den pensionerade tyska översten Ralph Thiele hävdar att Ryssland blir allt starkare i kriget i Ukraina.

Rysslands ”överlägsenhet” i konflikten blir ”mer påtaglig och synlig”, skriver han.

Vidare påpekar Thiele att ukrainsk personal och material är betydligt slutskörda. Han konstaterar att ”västerländska vapensystem är inga mirakelvapen och är utslitna”.

I genomsnitt förlorar Ukraina 800 soldater per dag, enligt översten.

”Det innebär att mer än 20.000 soldater måste rekryteras varje månad för att ersätta döda och sårade”, skriver han.

Dessutom behöver Ukraina ytterligare personal för rotation, så utmattade soldater kan få återhämta sig.

EU skulle skicka en miljon artillerigranater till Ukraina på ett år. Men hittills, när tidsfristen lider mot sitt slut, har bara 400.000 granater kunnat levereras.

Samtidigt skakar det i det västerländska stödet, förklarar Ralph Thiele i sin artikel. USA:s kongress har fortfarande inte godkänt det stora ”stödpaket” på 60 miljarder som Bidenadministrationen säger att man vill skicka till Ukraina. Det är oklart om pengarna någonsin kommer, eller om det blir Europa som ensamt får sitta med konsekvenserna av kriget.

”Det massiva stödet från väst håller på att avta”, skriver Thiele och påpekar moralen i de ukrainska leden börjar spricka.

Enligt den tyska översten har Rysslands ”utmattningskrig” fått genomslag. Således borde västmakterna kritiskt granska sin strategi i kriget, menar han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program