”Ukraina är en diktatur” – dit svenska politiker skickar 100 miljarder

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sveriges maktelit ska nu skicka totalt över 100 miljarder kronor till Ukraina. Detta trots att landet förvandlats till en ruskig diktatur. Inte ens amerikanska journalister går säkra i Ukraina, förklarar Lars Bern i Swebbtv Omvärldsanalys.

Det är i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys som Lars Bern bland annat diskuterar Ukrainakriget.

I väst vägrar man förstå att Ryssland inte primärt är ute efter ukrainskt territorium, utan de är ute efter att denazifiera och avmilitarisera landet, vilket de enligt Berm är nära att lyckas med. Samtidigt har enorma mängder ukrainska soldater, hundratusentals, dött.

– Men det här vill man ju inte förstå i västvärlden, säger Lars Bern.

– Man drar helt fel slutsatser av kriget i Ukraina. Man säger att ryssarna har ytterst marginella territoriella vinster. Man för inte ett territoriellt krig! Jag har sagt det tusen gånger. De för ett utnötningskrig och målsättningen är at utplåna den ukrainska krigsmakten. Och det är de på väg att göra. Förra månaden, av allt att döma, stupade det 45.000 ukrainska soldater. Det är det största antalet stupade under en månad under hela kriget. Tidigare har antalet stupade legat på omkring 1.000 per dag, nu är man uppe i 1.500 per dag som stupar längs frontlinjen. Ryssarna har ingen brådska att ta land, utan de kommer nöta ut den ukrainska krigsmakten.

Västmakterna fortsätter dock pumpa in vapen och pengar i Ukraina. Kriget ska fortsätta. Enkom Sveriges politiker planerar skicka totalt över 100 miljarder kronor.

– Till en diktatur. Ukraina är en diktatur. Zelenskys mandatperiod, som han valdes på, har gått ut. Zelensky har förbjudit all opposition. Zelensky har förbjudit andra partier.

Man till och med ”mördar amerikanska journalister som finns i Ukraina”, säger Lars Bern, med vilket han syftar på Gonzalo Lira, som dog i ett ukrainskt fängelse i januari.

– Det är en ren diktatur och den stöttar vi med 100 miljarder.

Även Rysslands president Vladimir Putin pratade tidigare i veckan om Gonzalo Liras död.

– Om vi pratar om vad som händer i Ukraina, har en amerikansk journalist torterats till döds i fängelse där. USA ville inte ens undersöka vad som hände med honom. Men han var amerikansk medborgare och journalist. De arresterade honom på gränsen, kastade honom i fängelse och han dog där. De bokstavligen torterade honom till döds. Men ingen funderade på att komma till botten med vad som hände med honom, hävdar Putin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program