Tyskland medger: ”Vi utkämpar ett krig mot Ryssland”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Annalena Baerbock - "Politischer Aschermittwoch 2018 mit Annalena Baerbock" © Foto: Bündnis 90/Die Grünen Nordrhein-Westfalen (CC BY-SA 2.0)

”Vi utkämpar ett krig mot Ryssland”, klargör nu Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock. Tydligen knakar det i ”enigheten” när det gäller Ukraina.

Det var vid Europarådets parlamentariska församling i Strasbourg i går som Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock, tidigare ledare för Allians 90/De gröna, manade till enighet i väst gällande konflikten i Ukraina.

Eller rättare sagt, i kriget mot Ryssland, som hon själv uttryckte det.

– Om vi börjar peka finger åt varandra, eller fortsätter göra det för att det är mer bekvämt för en själv, vinner Ryssland och Putin. Det är därför jag försöker göra motsatsen.

Detta sade hon som svar på en fråga från en upprörd brittisk politiker, som anser att Tyskland ”förlänger kriget” genom att inte skicka tillräckligt med militära medel till Ukraina.

– Ja, vi måste göra mer för att försvara Ukraina. Ja, vi måste också göra mer med stridsvagnar. Men det allra viktigaste, och den avgörande saken, är att vi gör det tillsammans, och att vi inte skyller på varandra i Europa, fortsatte Annalena Baerbock.

– För vi utkämpar ett krig mot Ryssland och inte mot varandra.

Se hela uttalandet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program