TV4 och Markus Oscarsson kritiseras för att manipulera opinionsmätning

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den kontroversiella Marcus Oscarsson på TV4 är återigen i blåsväder. Denna gång för anklagas han för att försöka manipulera tittarna.

I ett inslag på TV4 där den påstådda experten Marcus Oscarsson ska analysera opinionen för de politiska partierna i Sverige framgår det tydligt att staplarna som redovisas är gravt missvisande. Miljöpartiet som är exakt på fyraprocentsspärren har en stapel om ger intrycket att de är en bit över, medan däremot Kristdemokraterna som har fem procent har en stapel som ligger precis på fyraprocentsspärren. Vidare är Socialdemokraternas stapel högre än vad de har för stöd procentuellt.

På Twitter och andra sociala medier har det skapats en folkstorm mot hans agerande. Många anklagar honom för att agera partiskt och lojalt med de två regeringspartierna.

Marcus Oscarsson har av många kritiserats för att vara dålig på att ta till sig kritik och kritiken att han är partisk samt lojal mot makten är inte nu. Han har tidigare fått utstå kritik för att han till exempel blockerat folk på Facebook om de kritiserar SÄPO. Han ansåg då att han gjorde detta för att rädda demokratin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program