”Domedagen” är nära, enligt Boris Johnson

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

”Domedagsklockan” tickar allt snabbare och snart är det för sent att stoppa ”klimatförändringar” från att utplåna mänskligheten. Det varnade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson för i ett dramatiskt inledningstal under det så kallade klimattoppmötet COP26 i Glasgow.

Klimatmötet i Glasgow i Skottland inleddes idag med ett minst sagt dramatiskt tal av den brittiske premiärministern Boris Johnson.

Han jämförde klimatfrågan med filmkaraktären James Bond, som är skotte.

Enligt Johnson är ”klimatkrisen” som en film där James Bond försöker stoppa en domedagsapparat från att utlösas. Men det finns en skillnad, hävdade han, klimatets domedagsmekanism är på riktigt.

– James Bond når ofta sin kulmen fastspänd vid en domedagsapparat där han desperat försöker förstå vilken färgad tråd han måste kapa för att stänga av den. En röd digital klocka tickar samvetslöst ner mot en detonation som kommer avsluta mänskligt liv som vi känner det, sade premiärministern och fortsatte:

– Vi, ärade internationella ledare, är i samma position som James Bond. Men tragiskt nog är detta ingen film. Och domedagsapparaten är verklig. Klockan tickar till den rasande rytmen av hundratals miljarder kolvar och turbiner, ugnar och motorer med vilka vi pumpar ut koldioxid i luften snabbare och snabbare och täcker jorden i en osynlig och kvävande filt av koldioxid.

Enligt Johnson måste världen agera idag, annars är domedagen snart ett faktum.

– Ju längre vi väntar på att agera, ju värre blir det, och ju högre pris måste vi betala när katastrofen tvingar oss till att göra något. Det är nu en minut i midnatt på domedagsklockan och vi måste agera. Om vi inte tar klimatförändringarna på allvar idag, kommer det vara för sent för våra barn att göra det i morgon.

Nu är det dags att inte längre bara snacka, fortsatte han, och citerade den svenska klimatalarmisten Greta Thunberg.

– Jag var där i Paris för sex år sedan när vi kom överens om noll utsläpp och att försöka trycka tillbaka temperaturökningen på planeten till 1,5 grader. Men alla de där löftena kommer inte bli annat än bla bla bla – för att låna en fras. Världens ilska och otålighet kommer att vara ohållbar om vi inte gör detta möte till det ögonblick då vi tar klimatförändringarna på allvar, sade Boris Johnson.

Även prins Charles höll ett alarmistiskt tal under mötet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program