Turkisk hybridattack mot Sverige

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Turkiets statligt finansierade TV-kanal TRT sprider desinformation om Sverige. De sprider falska nyheter om att invandrarbarn blir kidnappade av svenska myndigheter.

SÄPO har konstaterat att Sverige utsätts för en desinformationskampanj. Denna orkestreras av diverse islamistiska terrorgrupper och risk finns att terrordåd utförs i spåren av denna, detta då uppmaningar om terror följer i spåren av detta. Nu har den turkiska statliga televisionen TRT tagit på sig ledartröjan i att sprida desinformationen om de påstådda kidnappningarna.

Den systemhotande klanen Ali-Kahn demonstrerade utanför riksdagen i måndags med anledning av att ett barn tillhörande klanen omhändertagits av de sociala myndigheterna. Detta då föräldrarna misstänks för att misshandla barnet. Ali-Kahn-klanens krav stöds av både terrorgrupper och den turkiska staten.

Turkiet har också tidigare använt illegala migranter som ett vapen i sina hybridattacker mot Europa och därmed också Sverige. De systemhotande klaner, som Turkiet varit med och svämmat över Europa samt Sverige med genom smuggling och migrantvågor, involveras i den pågående undermineringen av Sverige. Detta är vad som kategoriseras som en hybridattack. Desinformation, migrantsmuggling och underminering av säkerheten i form av terrorhot, samt den systemunderminerande verksamhet som klanerna använder sig av destabiliserar steg för steg Sverige.

Lennart Matikainen som är författare och samhällsdebattör menade i en intervju till Swebbtv att detta är ett sätt för de systemhotande klanerna att flytta fram sina positioner inom Sverige.

– De har som mål att flytta fram positionerna. De har strategier och bland de klankriminella har du sådana som åkt ner till Syrien för att slåss för IS, förklarar Matikainen.

Hybridattacker kan utföras på en mängd olika sätt och syftar till att på olika sätt destabilisera samhället. På så sätt kan sedan främmande makt i form av en stat, organisation eller en allians av dessa tvinga landet i en för dem önskvärd riktning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program