Turkiet jämför Sverige med Hitlertyskland – inget Nato-medlemskap

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rasmus Paludan bränner koranen. Foto: Stram Kurs/Facebook

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu i Bryssel drar nu paralleller mellan Nazityskland och Sverige, uppger TT. Detta med anledning av att förvaltningsrätten gett grönt ljus till koranbränningar. Sveriges Nato-ansökan lär inte godkännas i första taget. Turkiet kräver att den svenska regeringen vidtar fler åtgärder för att möta landets krav.

Nu är Finland officiellt med i Nato. Men för Sveriges del ser det knappast ljusare ut.

Under tisdagen fastslog förvaltningsrätten i Stockholm att polisen inte haft rätt att neka tillstånd för allmän sammankomst för koranbränning.

”Enligt förvaltningsrätten krävs då att det finns relativt konkreta omständigheter som talar för att ordningsstörningar eller säkerhetsrisker ska uppstå vid själva sammankomsten”, skriver rätten i ett pressmeddelande.

– De möjligheter som finns att vägra tillstånd till en allmän sammankomst är mycket begränsade. Förvaltningsrätten anser inte att den hotbild som redovisats och som har legat till grund för Polismyndighetens beslut att neka tillstånden är tillräckligt konkret och kopplad till den aktuella sammankomsten. Polismyndigheten har därför inte haft tillräckligt stöd för sina beslut, säger lagmannen Eva-Lotta Hedin i ett uttalande.

På grund av detta rasar nu Turkiet, som måste godkänna Sveriges Nato-ansökan för vi ska kunna med gå med i den USA-ledda krigsalliansen.

– Nazisterna började med att bränna böcker, sedan angrep de religiösa samlingsplatser, och sedan samlade de människor i läger och brände dem för att uppnå sina slutgiltiga mål. Det är på det viset sådana här saker börjar, säger Turkiets utrikesminister, Mevlüt Cavusoglu, i turkiska medier enligt TT.

Sverige måste ta ytterligare steg för att Turkiet ska godkänna Nato-ansökan, enligt ministern.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program