Tucker: USA för ett vänsterliberalt ”jihad” mot Ryssland – vill se ”World War Trans”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kriget i Ukraina är inte ett konventionellt krig utan ett ”jihad” mot traditionella kristna värderingar. Det hävdade Fox News Tucker Carlson i ett program förra veckan.
– De skulle vilja se ”World War Trans” omedelbart, säger han om hökarna i Washington.

Vad handlar egentligen kriget i Ukraina om? Västvärlden har ju knappast lyckats skada Ryssland ekonomiskt med alla sina sanktioner.

Vita huset har förbjudit rysk olja, naturgas och kol – vilket skadat USA.

– Inget av detta skadade Putin på något sätt. Allt detta utarmar USA, säger Tucker Carlson.

Varför gör då USA som man gör?

– Vi har undrat. Det måste alla ha undrat. Den här veckan besvarade kongressledamoten Jamie Raskin den frågan. Ryssland är ett ortodoxt kristet land med traditionella sociala värderingar och av den anledningen måste det förstöras, oavsett vad det kostar. Detta är inte ett konventionellt krig. Det är ett jihad. Det är Jamie Raskin som säger det, men många i Washington håller med honom. De skulle vilja se ”World War Trans” omedelbart, säger Tucker och fortsätter:

– Vad kommer jihad betyda för dig? Detaljerna är fantastiska. Tack vare Bidenadministrationens religionskrig i Ukraina är detta land på väg att få slut på diesel. Enligt uppgifter från Energy Information Administration kommer det vid Thanksgiving (om 25 dagar) inte finnas mer diesel. Vad sker då? Allt kommer stanna. Det betyder att lastbilar och tåg och pråmar inte kan röra sig. Jordbruksutrustning kommer stängas av. Det blir inga leveranser eftersom det inte kommer finnas några lastbilar. Det kommer inte finnas dieselgeneratorer och då kommer oundvikligen vår ekonomi att krascha, eftersom allt går på diesel – inte på solpaneler, inte på vindkraftsparker, utan på dieselbränsle. Diesel är inte en förhandlingsbar handelsvara. Man måste ha diesel.

Så vem är Jamie Raskin? Jo, han var en av de demokrater som skrev på det brev som uppmanade Vita huset till en förhandlingslösning i Ukrainakriget, ett brev som på grund av häftig kritik sedan drogs tillbaka. Brevet ska ha skrivits för flera månader sedan, och släppts utan granskning.

”Timing i diplomati är allt. Jag skrev under det här brevet den 30 juni, men mycket har förändrats sedan dess. Jag skulle inte skriva på det idag. Vi måste fortsätta att stödja Ukraina ekonomiskt och militärt för att ge dem den hävstång de behöver för att avsluta detta krig”, skrev kongressledamoten Sara Jacobs på Twitter förra veckan.

I ett pressmeddelande skrev Raskin att han ”är glad att höra om tillbakadragandet av brevet”.

Han är dock inte riktigt så explicit som Tucker Carlson hävdar. Det sägs inget bokstavligen om att Ryssland kristet. Däremot kallar han Ryssland för ”antifeministiskt, antigay-, anti-trans”. Att ge efter för Ryssland vore detsamma som att vika sig för kolonial makt, menar Raskin.

”Ukraina har gett världen en lektion i antiimperialism och hur man utkämpar ett rättvist självförsvarskrig… Det är en dålig kolonial vana att anta att fred i slutändan beror på enbart stormakternas och stormakternas önskemål, och även progressiva och liberala människor kan falla in i denna kolonialistiska reflex… Ukrainas kamp förkroppsligar en demokratisk framtid… Tusentals ukrainska kvinnor kämpar på fronten, och en kvinna fungerar som biträdande försvarsminister. Sexuella minoriteter är representerade inom de ukrainska väpnade styrkorna. Ukrainska soldater talar rutinmässigt två språk. Ukraina har visat en slående grad av tolerans och anständighet under ett krig… Ukrainarna inspirerar också demokratiska krafter över hela världen… Moskva är just nu ett nav av korrupt tyranni, censur, auktoritärt förtryck, polisvåld, propaganda, regeringslögner och desinformation, och planering av krigsförbrytelser. Det är ett världscentrum för antifeministiskt, antigay-, anti-transhat… Genom att stödja Ukraina motsätter vi oss dessa fascistiska åsikter och stöder de brådskande principerna för demokratisk pluralism”, skriver Jamie Raskin i sitt uttalande.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program