Tucker: Troligen Ukraina som sprängde Kachovkadammen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är inte så svårt att lista ut vem som bombade sönder den stora Kachovkadammen i södra Ukraina. Det var sannolikt ukrainska styrkor, enligt Tucker Carlson.

Det var troligen Ukraina som bombade sönder Kachovkadammen. Den slutsatsen drar Tucker Carlson, i sitt första avsnitt av sitt nya program ”Tucker Carlson on Twitter”.

– Det har var ett terroristdåd, säger han. Frågan är, vem gjorde det? Låt oss se.

– Kakhovkadammen var i verkligheten rysk. Den byggdes av den ryska regeringen. Den ligger för närvarande på ryskt kontrollerat territorium. Dammens reservoar försörjer Krimhalvlön, som under de senaste 240 åren varit hem för den ryska Svartahavsflottan, med vatten.

– Att spränga sönder dammen kan vara dåligt för Ukraina, men det skadar Ryssland ännu mer, och just av den anledningen har den ukrainska regeringen övervägt att förstöra den, fortsätter han. I december citerade Washington Post en ukrainsk general som sade att hans män skickat amerikansktillverkade robotar mot dammens lucka som en provattack.

– Så, med fakta på fötterna, blir det mycket mindre av ett mysterium vad som kan ha hänt med dammen. En rättvis person skulle dra slutsatsen att ukrainarna förmodligen sprängde den.

Tucker Carlsons avsnitt publicerades på Twitter idag den 7 juni. I skrivande stund har inlägget cirka 47 miljoner visningar.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program