Tucker ”radikaliserad” av Moskva – mycket finare än västs kriminella sunkstäder

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Journalisten Tucker Carlson säger nu att det varit ”radikaliserande” för honom att besöka storstäder utanför väst, eftersom de är så mycket finare och tryggare än städer i USA.

Förra veckan publicerade Tucker Carlson en intervju med Rysslands president Vladimir Putin som visats 200 miljoner gånger på X. Men han har inte bara besökt Moskva, utan även andra städer.

Och detta har ”radikaliserat” honom, sade han under World Government Summit.

Detta eftersom dessa städer är mycket finare och tryggare än städer i USA.

– Det som var radikaliserande, väldigt chockerande och väldigt oroväckande för mig, var staden Moskva, där jag aldrig varit, den största staden i Europa. 13 miljoner människor. Och den är så mycket trevligare än någon stad i mitt land. Jag hade ingen aning om detta.

Han berättar att hans far ofta besökte Moskva på 1980-talet när pappan jobbade för den amerikanska staten. Då fanns det knappt elektricitet där.

– Nu är det så mycket renare, tryggare och finare estetiskt – dess arkitektur, mat och service – än någon stad i USA. Och detta är inte ideologiskt. Hur kan det ha blivit så?

Enligt Tucker bryr sig nog inte vanliga människor så mycket om abstraktioner – alltså idéer – som de bryr sig om den konkreta verkligheten som omger dem.

– Om man inte kan använda sin tunnelbana, till exempel, vilket många människor är rädda för i New York City, eftersom det är för farligt, måste man då inte undra om detta inte är det ultimata måttet på ledarskap?

– Det är radikaliserande för en amerikan att åka till Moskva – vilket jag inte visste, jag har lärt mig det den här veckan – till Singapore, till Tokyo, till Dubai och Abu Dhabi, eftersom dessa städer, oavsett att vi får höra hur de styrs och på vilka principer de drivs, så är det underbara platser att leva på. De har inte skenande inflation, du kommer inte bli våldtagen.

Och västvärlden har inte förfallit av en slump, påpekar han, utan på grund av frivilliga val. Det hade inte behövt vara så som det är, men av någon anledning har det ändå blivit så.

Se hela intervjun med Tucker HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program