Tucker: ”Pinsamt” komma från en så hjärntvättad plats som USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tucker Carlson. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Mainstream-medier har varit så skickliga på att sprida sitt propagandanarrativ om Ukrainakriget att nästan alla i USA tror att Ukraina vinner mot Ryssland, trots att så inte alls är fallet, förklarade journalisten Tucker Carlson i ett tal i Ungern.

Det hände mycket under Tucker Carlsons besök i Ungern. Han talade bland annat om hur indoktrinerade med lögner människor i USA blivit gällande kriget i Ukraina.

I USA tror folk på riktigt att Ukraina snart besegrar ryssarna. Så hjärntvättade är de, trots att detta inte har något med verkligheten att göra.

– Den överväldigande delen av befolkningen tror att den ukrainska militären är jättenära att besegra den ryska militären, säger Tucker Carlson.

Han står inte på någons sida i kriget, påpekar han, utan konstaterar bara fakta.

– Jag säger bara, att fakta kring vad som verkligen sker, inte vad man önskar skulle ske, är väsentligt att veta för att förstå hur man ska agera härnäst. I USA tror så gott som alla som jag träffat att Ukraina vinner.

Tuker påpekar att Ryssland har 100 miljoner fler människor än Ukraina och en mycket större militär produktionskapacitet.

– Om du väger 50 kilo mer än mig kommer du förmodligen vinna en brottningsmatch mot mig. För du är större. Det är fakta. Trots det har mitt land, med 350 miljoner invånare, tutats i det rakt motsatta i ett och ett halvt år av ideologiska skäl, som en funktion av propaganda. Det är lögn.

Det mest skrämmande, enligt Carlson, är att även smarta människor tror på propagandan.

USA ska vara det mest utbildade och teknologiska landet i världen någonsin, påpekar han vidare. Ändå går befolkningen enkelt att indoktrinera.

– I det landet tror alla att Ukraina är ett F-16-plan borta från att besegra ryssarna på slagfältet.

I Ungern förstår inte människor hur amerikanerna kan vara så korkade och galna.

– Det är pinsamt, säger Tucker Carlson. Det är pinsamt att vara från en plats där folk blivit så utsatta för lögner – och gått på lögnerna. Men det är där mänskligheten är idag.

Se kortare klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program