Trump vill ha fred – säger Israel begick ”mycket stort misstag” med Gaza

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Donald Trump. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Israel måste komma till ett avslut och fred i Gaza, säger Donald Trump till Israel Hayom. Israel har förlorat mycket stöd i världen, påpekar han. ”Trump säger att Israel begick ’mycket stort misstag’ med förstörelsen av Gaza”, skriver The Hill om intervjun.

Det är i en exklusiv intervju med Israel Hayom som USA:s tidigare president Donald Trump nu varnar Israel för att landet håller på att ruinera sitt anseende i världen.

Enligt Trump måste Israel få kriget ”gjort”, och avsluta det. Landets PR är nämligen ”i ruiner” just nu. Världen ”vänder och det är inte en bra sak för Israel”, påpekar han.

– Vi måste komma till fred, vi kan inte ha det här. Israel måste vara mycket försiktigt, eftersom ni förlorar mycket av världen, ni förlorar mycket stöd, ni måste avsluta, ni måste få jobbet gjort. Och ni måste gå vidare till fred, gå vidare till ett normalt liv för Israel och för alla andra.

Donald Trump får frågan hur han ska motverka en ökning av antisemitism, och tycks då mena att detta beror på hur Israel har slagit tillbaka i Gaza. Trump säger att Israel begick ett mycket stort misstag genom det våld man använde, uppger New York Post. Samtidigt är hans svar något otydliga, eftersom han samtidigt hävdar att han i mångt och mycket hade agerat likadant. ”Trump verkar skylla Israel för antisemitism, säger Israel ’gjorde ett mycket stort misstag’ och ’förlorar mycket stöd'”, skriver ABC News.

– Det beror på att ni slog tillbaka, svarar han enligt Israel Hayoms textartikel. Jag tror att Israel begick ett mycket stort misstag. Jag ville ringa [Israel] och säga gör det inte.

Sedan hänvisar han till de klipp och foton som spridits från Gaza.

– Jag menar, rörliga bilder av bomber som släpps på byggnader i Gaza. Det är ett fruktansvärt porträtt. Det är en mycket dålig bild för världen.

”Trump har mestadels avstått från att kommentera Israel-Hamas-kriget, gett skiftande uttalanden gällande detaljer medan han tillagt att han stödjer Israel”, påpekar The Hill i en kommentar om intervjun i Israel Hayom.

Klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program