Trump vill bli president igen – lovar ”besegra de vänsterextrema Demokraterna”

Foto: Gage Skidmore

Donald Trump kommer ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2024. Det meddelade han i natt svensk tid. Han lovar ”besegra de vänsterextrema Demokraterna som försöker förstöra vårt land inifrån”, sade han bland annat i ett långt tal.

I natt meddelade Donald Trump att han kommer ställa upp i presidentvalet 2024.

– För att göra Amerika storartat igen kommer jag ikväll att tillkännage min kandidatur till president i USA, sade han och fortsatte:

– Tillsammans kommer vi ta oss an de mest korrupta krafter och förskansade intressen som man kan tänka sig.

I USA har medier försökt lansera Floridas guvernör Ron DeSantis som det republikanska partiets nya ledare. Men den idén delar tydligen inte Trump.

– Vårt land befinner sig i ett fruktansvärt tillstånd, sade han i sitt tal. Vi har allvarliga problem.

– Detta är inte en uppgift för en politiker eller konventionell kandidat. Detta är en uppgift för en stor rörelse som förkroppsligar det amerikanska folkets mod, självförtroende och anda.

Enligt Trump har han lyckats ena alla människor, oavsett ursprung, i det republikanska partiet.

– Vårt land förstörs framför våra ögon. Detta kommer inte vara min kampanj, det kommer vara vår tillsammans. Den enda kraft som kan besegra den massiva korruption som vi slåss mot är ni, det amerikanska folket.

– Från och med nu, fram till valet 2024 – som kommer komma fortare än man tror, för se hur tiden bara flyger i väg – kommer jag att slåss som jag aldrig slagits innan. Vi kommer besegra de vänsterextrema Demokraterna som försöker förstöra vårt land inifrån.

Lyssna på hela talet: