Trump: Vi borde stödja regimskifte i USA, inte Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Bidenadministrationens hantering av Ukraina har varit katastrofal både för USA och världen. Det verkar de tänkbara republikanska presidentkandidaterna Ron DeSantis och Donald Trump vara överens om.

Fox News Tucker Carlson har frågat alla tänkbara republikanska presidentkandidater inför det amerikanska valet 2024 om kriget i Ukraina.

Han har publicerat politikernas svar på Twitter.

Så här svarar Donald Trump på frågan om USA bör stödja ett regimskifte i Ryssland.

– Nej. Vi borde stödja regimskifte i USA, det är mycket viktigare. Bidenadministrationen är de som fått in oss i den här röran. Med tanke på att Rysslands ekonomi och valuta är starkare än innan kriget, tror du att USA:s sanktioner har varit effektiva?

Så här svarar Floridas guvernör Ron DeSantis:

– En politik för ”regimskifte” i Ryssland (tveklöst populär bland Washingtons utrikespolitiska interventionister) skulle avsevärt öka konfliktens insatser, vilket skulle göra användningen av kärnvapen mer sannolik. En sådan politik skulle varken stoppa krigets död och förstörelse, eller producera en pro-amerikansk, madisonsk konstitutionalist i Kreml. Historien indikerar att Putins efterträdare, i detta hypotetiska fall, sannolikt skulle vara ännu mer hänsynslös. Kostnaderna för att uppnå ett så tveksamt resultat kan bli astronomiska.

– Bidenadministrationens politik har drivit in Ryssland i en de facto-allians med Kina. Eftersom Kina inte har och inte kommer följa embargot har Ryssland ökat sina utlandsintäkter samtidigt som Kina drar nytta av billigare bränsle. Tillsammans med hans avsiktliga utarmning av den strategiska oljereserven och stöd för vänsterns Green New Deal, har Biden ytterligare stärkt Rysslands energidominerade ekonomi och Putins krigsmaskin på amerikanska folkets bekostnad, förklarar Ron DeSantis.

Se Tuckers inslag om frågorna:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program