Trump åtalsimmun – platt fall för Demokraterna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Donald Trump. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Donald Trump har åtalsimmunitet i egenskap av president, enligt USA:s högsta domstol. Ex-presidenten lär därmed inte ”se insidan av en rättssal” innan presidentvalet i november, säger en politisk kommentator i CNN.

Under måndagen beslutade USA:s högsta domstol att Donald Trump omfattas av åtalsimmunitet för handlingar han gjort som landets president. Immuniteten gäller dock inte handlingar utanför ämbetet. En lägre instans ska avgöra om detta innefattar hans agerande 6 januari 2021.

”En massiv vinst, inte bara för Trump utan för rättsstaten”, skriver senatorn JD Vance på X.

Enligt TV4 Nyheterna innebär detta att den pågående rättsprocessen mot Donald Trump skjuts upp och troligen inte kommer påbörjas förrän efter det amerikanska presidentvalet i november.

Så här säger den politiska kommentatorn Scott Jennings i ett CNN-klipp han publicerat på X.

– Jag är inte säker på att någon presidentkandidat i modern historia har haft den otroliga tur som Donald Trump. Från det att han blev fälld i New York, i ett fall som brett förenade högern, han fick sitt stora pengainflöde, till Bidens debattimplosion förra veckan, till att vi nu genom Högsta domstolens beslut vet att han inte kommer se insidan av en rättssal förutom domen i New York innan november. Han har en otrolig tur.

Det blev platt fall för Demokraterna och nu vet de inte vad de ska göra, påpekar Scott Jennings vidare, samtidigt som Trumps presidentkampanj enligt honom befinner sig i ett mycket bättre läge än innan domen i New York i slutet av maj.

Trump har just nu en ”episk politisk uppvärmning”, skriver Jennings på X.

Se klipp HÄR.

Scott Jennings har även uttalat sig i Politico.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program