Tredje dos ska krävas för att vara ”fullvaccinerad”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Definitionen av att vara ”fullvaccinerad” kommer behöva justeras och innefatta även en tredje dos, en så kallad booster-dos, av covidvaccin. Det förklarade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson på måndagen, enligt Reuters.

Det är i Storbritannien som regeringen nu aviserar att en booster-dos av coronavaccin kommer krävas för att anses vara fullvaccinerad mot covid-19.

En tredje dos ska också krävas för att få resa med covidpass, rapporterar The Sun.

Och tar du en booster-dos kommer ditt liv bli enklare, hävdar landets premiärminister Boris Johnson.

– Det är tydligt att en tredje dos kommer vara väldigt viktigt. Det kommer göra livet lättare för dig på flera sätt. Vi måste justera konceptet av vad som utgör en full vaccination. Detta blir allt mer uppenbart, säger Boris Johnson.

Efter hand så avtar nämligen skyddet från två doser, enligt den brittiske ledaren.

– Med den tredje dosen ökar skyddet upp till 90 procent, lovar Johnson.

– Det vore tragiskt om människor som agerat rätt och dubbelvaccinerat sig blir allvarligt sjuka eller dör för att de inte tar sin booster, fortsätter han.

Men alla tänker inte acceptera detta nya vaccinkrav.

– Jag kommer inte ta en booster, säger doktor Anthony Hinton i en intervju. Covid är ungefär lika farligt som influensa. Vi måste börja leva med denna smitta.

Enligt Hinton är det inte covid-19 som är det största problemet för den brittiska sjukvården just nu, utan konsekvenserna av regeringens hårda coronarestriktioner. Han säger också att viruset blir mindre farligt ju mer smittsamt det blir.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program