Totalt låst i förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Faksimil: Socialdemokraternas Youtube-kanal

Enligt uppgifter till GP har inte förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet lett någon vart. Det är allvarligt för Magdalena Andersson (S) som därmed inte kan försäkra sig om Vänsterpartiets stöd vare sig vid statsministeromröstningen eller budgetvoteringen.

Pressen på Andersson har också ökat betydligt sedan Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna kommit överens om ett gemensamt budgetförslag. Något som Swebbtv rapporterat om tidigare.

Socialdemokraternas riksdagsledamot och tillika ordförande i finansutskottet kallade oppositionens budgetförslag för en servettskiss i en intervju med SVT. Hon menade att det var ett svaghetstecken att de bara kommit överens om ett antal punkter och inte budgeten i sin helhet. Flera har tolkat detta och flera andra uttalande som ett tecken på att Socialdemokraterna känner sig pressade.

Regeringen behöver både Centerpartiets och Vänsterpartiets stöd för att kunna få igenom regeringens budget, detta då Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna samlar fler mandat än regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Centerpartiet har däremot deklarerat upprepade gånger i tal, debatter och intervjuer med flertalet medier att de inte stödjer en budget som Vänsterpartiet varit med och förhandlat fram. Samtidigt som Vänsterpartiet länge krävt inflytande och mer pengar till pensionärerna vilket därmed påverkar budgeten.

– Det förhandlas men händer ingenting, säger en uppgiftslämnare till GP.

Som det ser ut för tillfället kommer oppositionens budget att vinna över regeringens, vilket hade varit ett grundskott mot den nytillträdda socialdemokratiska partiledaren Andersson och skulle ytterligare underminera Socialdemokraternas regeringsduglighet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program