Tobias Andersson (SD) om vindkraftsindustrizonerna: ”Deprimerande”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Tobias Anderssons (SD) privata bild

Sverigedemokraternas riksdagsledamot och ordförande i riksdagens näringsutskott, Tobias Andersson (SD), riktar hård kritik mot de vindkraftsindustrizoner som förstör skogsmarkerna uppe i Norrbotten. Samtidigt påpekar flera personer på sociala medier återigen hur instabil vindkraften är.

Under en Norrlandsturné besökte Andersson Markbygd i Norrbotten. Ett enormt område av skogsland väster om Piteå som förvandlats till en vindkraftsindustrizon. Andersson beskriver synen som deprimerande och ifrågasätter om folk verkligen vill se mer av detta.

– Detta vill folk ha tusentals fler av? Industriekonomernas rapport som presenterades i Almedalen menade att cirka 7 000 ytterligare vindkraftverk skulle behövas inom två decennier för att tillgodose det ökade elbehovet i Norrland, skriver Andersson på Twitter.

Kevin Öhrvall som är från Piteå svarar i tråden att många i Piteå klagat på vindkraftsindustrizonen, men att ingen riksdagspolitiker förrän nu uppmärksammat problemet. Även Sebastian Eklund från Piteå pekar ut hur de förstör det natursköna skogsområdet. En annan person, Stefan Waltersson, lyfter fram Ebba Buschs (KD) uttalande om stålskogar.

Under valrörelsen anklagade både Kristdemokraterna som parti och partiledaren Busch den rödgröna regeringen för att vilja bygga stålskogar. Efter valet svängde däremot Ebba Busch 180 grader och skröt bland annat om den nuvarande regeringen satsat mer på vindkraft än den tidigare regeringen under den senaste partiledardebatten i ett replikskifte med Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S).

– Det är därför vi har levererat mer havsbaserad vindkraft på åtta månader än vad ni gjorde på åtta år, sa Busch under debatten.

Busch har också sagt i SVT:s Agenda att hon anser att det behövs mer av alla energikraftslag, inklusive vindkraft.

Vindkraften har också återigen uppmärksammats för sin instabilitet. Roger Strandahl, som är kommunikationsdirektör på Uniper i Sverige, pekar ut att mainstream-media försöker rapportera negativt om kärnkraften. Parallellt med detta stod vindkraften nästintill helt stilla i landet, då det knappt blåste någonstans. Trots det rapporterade valde

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program