Tim Pool sjuk i covid – ”räddades” av antiviral behandling

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Tim Pool tror att han räddades av monoklonala antikroppar. Foto: Youtube/Tim Pool

Alternativjournalisten Tim Pool har varit sjuk i covid-19. Det var den värsta sjukdomen han någonsin haft, berättar han på Twitter, och hävdar att monoklonala antikroppar troligen räddade honom.

Det var förra fredagen som alternativjournalisten Tim Pool testade positivt för covid-19. Och det blev tufft för honom, skriver han på Twitter.

”Det var den värsta sjukdom jag någonsin upplevt. Jag drabbades rätt hårt”, säger han.

Som medicin tog han bland annat monoklonala antikroppar, Ivermektin och vitaminer.

”Jag tror att de monoklonala antikropparna räddade mig. Mina lungor mådde riktigt dåligt. Jag kände att jag var en dag borta från akuten. Cirka 12 timmar efter att jag fått monoklonala antikroppar och NAD var jag bättre. Just nu mår jag bättre än vad jag gjorde innan jag blev sjuk”, fortsätter han.

Monoklonala antikroppar är konstgjorda antikroppar som kan ges via dropp och som angriper och eliminerar coronaviruset med hjälp av immunförsvaret. Men det finns nu flera behandlingar, som läkemedlet Sotrovimab, som använts i Florida i USA.

Behandlingen har visat sig fungera mot viruset även i Sverige, men har fått föga uppmärksamhet i media – som fokuserat på de så kallade vaccinen. Monoklonala antikroppar är en ”extremt effektiv” antiviral behandling mot covid-19 om den sätts in i tidigt skede, har en läkare som använt metoden tidigare sagt till Sveriges Radio.

Enligt SR finns det dock ett dilemma med monoklonala antikroppar, att det är en ny och dyr behandlingsmetod. Därför behöver det göras en ”hälsoekonomisk analys” kring vilka patienter som ska få det, påstås det i radiokanalen. Till exempel personer med immunbristsjukdomar, vars immunförsvar inte alls reagerar på vaccin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program