Texasrepublikaner vill kunna bryta sig ur USA – och stoppa globalisterna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Enligt republikanerna i Texas var USA:s president Joe Biden inte legitimt vald av det amerikanska folket. Nu öppnar partiet för en folkomröstning om att bryta sig ur USA. Efter att förslaget blev känt har partiets hemsida kraschat, uppger Newsweek.

Det är republikanerna som nu öppnar för att avskilja den amerikanska delstaten Texas från Bidenstyrda USA. Detta ska ske genom en folkomröstning.

Så här skriver man i en partiplattform som antogs i helgen:

”Den federala regeringen har försämrat vår rätt till lokalt självstyre. Därför bör federalt utfärdade lagar som gör intrång i Texas … tilläggsrättigheter ignoreras, motsättas, vägras och upphävas. Texas behåller rätten att avskilja sig från USA, och Texas lagstiftande församling bör uppmanas att anta en folkomröstning som är förenlig med detta.”

”Vi uppmanar Texas lagstiftande församling att anta ett lagförslag i sin nästa session som kräver en folkomröstning i det allmänna valet 2023 för att folket i Texas ska kunna avgöra om staten Texas ska återupprätta sin status som en självständig nation.”

Samtidigt går man till attack mot globalistiska organisationer som World Economic Forum.

”USA är en suverän nation grundad på principerna om frihet. Vi avvisar varje förfäktande om auktoritet över vår nation eller dess medborgare från utländska individer eller enheter, såsom World Economic Forum, Världshälsoorganisationen och FN. Vi avvisar konceptet med en världsregering, eller The Great Reset”, fortsätter man i en annan princippunkt.

Men om det blir en folkomröstning, skulle det gå att bryta sig ur USA?

I Newsweek påstås det att det inte finns någon rättslig grund för att avskilja Texas från unionen.

– Texas utträde är en mycket osannolik händelse. I avsaknad av någon sorts stor chock mot det amerikanska politiska systemet eller det internationella systemet, kommer Texas inte avskilja sig särskilt snart, säger Ryan Griffiths, docent i statsvetenskap vid Syracuse University, till tidningen.

Newsweek citerar också HD-domaren Antonin Scalia, som en gång ska ha skrivit:

”Om det är någon konstitutionell fråga som löstes av inbördeskriget, så är det att det inte finns någon rätt att avskilja sig.”

En utbrytning skulle alltså kunna leda till krig.

– Det finns människor i Texas som inte gillar riktningen som USA tar i ett brett spektrum av frågor – däribland invandring, vapenkontroll och klimatförändringar. Men det är en sak att klaga på den nationella regeringen och en annan att lägga ut sin egen kurs, säger Darrell M West vid Brookings Institution till The Independent.

Texas har varit självständigt en gång innan. Från 1836 till 1845, då man anslöt sig till USA.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program