SVT stänger av kommentarer: ”Statsmedia vill ha full kontroll på narrativet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Holger.Ellgaard (CC BY-SA 3.0)

SVT stänger nu av kommentarsfunktionen på de nyheter som public service-kanalen lägger upp på Twitter. Twitter är nämligen inte längre så handlingskraftiga när det gäller att stävja ”desinformation”, hävdar SVT. Nyhetskanalen kommer i stället satsa på plattformar som man kan kontrollera. ”Statsmedia vill ha full kontroll på narrativet så man förbjuder kommentarer på sin propaganda”, lyder kritiken på Twitter.

Statliga SVT stänger nu av möjligheten för svenska folket att kommentera på Twitter.

Man uppger att man har utvärderat sin närvaro på sociala medier och kommit fram till att man vill ”prioritera ner Twitter”.

Detta bland annat på grund av ”sexistiska eller rasistiska” kommentarer. Ett problem är att Elon Musk tagit över Twitter. Globaliststyrda Facebook och Instagram är däremot ok.

”Det ska ses mot bakgrund av oroväckande rapporter om utvecklingen av plattformen där ambitioner om att få bukt med desinformation och kränkande inlägg i snabb takt övergivits.”, skriver SVT på sin hemsida.

Enligt SVT är man sällan aktiva i dialogen på Twitter, och tänker inte lägga resurser på det.

”Vi har inte heller möjlighet att själva ta bort enskilda kommentarer under våra publiceringar på Twitter… Vi stänger därför möjligheten att kommentera på Twitter för att ytterligare utöka dialogen på våra egna plattformar och fortsatt vara närvarande på bland annat Facebook och Instagram”, skriver man vidare.

SVT har cirka 360.000 följare på Twitter.

Kritiken mot deras beslut är inte nådig:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program