Sveriges regering vill se Mark Rutte som nästa Nato-chef

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Mark Rutte. © Foto: Arno Mikkor (EU2017EE) (CC BY 2.0)

Sveriges SD-understödda regering skriver nu att man vill se Nederländernas premiärminister Mark Rutte som nästa generalsekreterare.

I oktober löper Jens Stoltenbergs mandat som Natos generalsekreterare ut.

Så vem kommer ta över? Beslutet måste tas med konsensus.

Sveriges regering uppger nu att man tillhör den grupp som vill se Nederländernas premiärminister Mark Rutte som nästa generalsekreterare för Nato.

Mark Rutte har blivit mycket hårt kritiserad för sin radikala EU-styrda klimatpolitik mot landets bönder. Regeringen har försökt stänga ner tusentals holländska jordbruk, med motiveringen att de har för stora ”utsläpp”. Enligt den nederländska rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek har Rutte under mer än tio år bedrivit en ”globalistisk förstörelsepolitik”.

– Mark Rutte är en klok ledare med gedigen erfarenhet, säger Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) i ett uttalande. I en tid präglad av ökad osäkerhet och ett försämrat säkerhetspolitiskt läge behövs ett starkt Nato som genom avskräckning och försvar bidrar till alla allierades säkerhet, och till att främja fred och frihet.

– Mark Rutte är känd som en pålitlig ledare med brett förtroende från norr till söder. Natos enighet är en styrka för alliansen, säger energi- och näringsminister Ebba Busch (KD).

Läs också:

”Er kriminella ideologi” – nationalist skrämde iväg Nederländernas globalistregering

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program