Sveriges regering kan inte låta World Economic Forum och miljardärer fatta alla politiska beslut. Det påpekar Magnus Stenlund i ett nytt Swebbtv-program. Han tycker nämligen att den nya regeringen beter sig något underligt. Bland annat ”tigger och ber” den till Turkiet för att få komma med i Nato. Enligt Stenlund verkar det som att regeringen ringer till den globalistiska makteliten innan man bestämmer vad man ska göra.
– Jag upplever det som att man är kvar i rollen som kontrollerad opposition.
Den nya högerregeringen lyckas inte med så mycket. Den har lagt sitt fokus på att skicka enorma mängder vapen och miljarder till Ukraina. Även regeringspartnern Sverigedemokraterna hetsar på kriget – och vill skicka stridsvagnar till Ukraina ”så fort som möjligt”. Samtidigt har våldet inom Sverige eskalerat till nya inbördeskrigsliknande nivåer.
Regeringens huvudfokus är också att försöka gå med i Nato. Men den historien blir bara värre och värre, mer och mer pinsam.
Kanske blir Nato-försöket till slut så problematiskt att medlemsansökan dras tillbaka.
– Jag hoppas att det är så, för då kommer det leda till att vi drar bort vår ansökan, i stället för att den här plågsamma golgatavandringen fortsätter, där vår statsminister inte verkar sky några som helst undfallenheter för att fortsätta tigga och be, säger Magnus Stenlund i Swebbtv.
– Det är bättre att dra av plåstret på en gång i stället för en bit i taget. För nu ser vi ju också hur opinionssiffrorna för den här regeringen är bedrövliga. Och det är ju inte så att det här kriget gynnar regeringen. Då ska det vara ett riktigt krig och det ska kännas lite mer motiverat – helst också ska vi inte vara angriparna, skulle jag vilja säga.
Nato-fiaskot har gjort Sverige mer hatat än USA i vissa länder, konstaterar Stenlund.
Samtidigt påstår statsminister Ulf Kristersson (M) att ett Nato-medlemskap är det viktigaste för Sveriges säkerhetspolitiska situation.
– Det är ju så han gör, och det är oskickligt, skulle jag säga, fortsätter Stenlund. Man behöver vara slipad och se till att ha en reservutgång, men så gör han ju inte riktigt.
– Jag upplever det som att man är kvar i rollen som kontrollerad opposition. Efter hundra dagar vid ledningen har man inte förstått att man faktiskt sitter där i maktställning. Det är ju där man sitter och man måste fatta de här besluten. Man kan inte låta sossarna eller Larry Fink eller Klaus Schwab fatta alla beslut. Ibland blir det komiskt när det går så lång tid att man förstår att det måste ha krävt ett telefonsamtal eller nåt för att få ”rätt svar”. Och de här svaren är dessutom fel.
Tre svenska ministrar deltog i World Economic Forums möte i Davos förra veckan.