Sverige får EU:s tuffaste invandringspolitik, efter Danmark – ”En nationalkonservativ regering”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Per Pettersson

Sverige kommer lägga sig på EU:s absoluta miniminivå när det gäller invandring. Det säger migrationsforskaren Henrik Emilsson till TT. Det handlar om stora förändringar. Sverigedemokraterna har i princip fått igenom alla sina krav. Och högerns politiska motståndare drar sig i håret. ”Ulf Kristersson blir statsminister men får ratta Jimmie Åkessons regering”, skriver Annie Lööf (C) på Twitter.

I morse presenterade Moderatledaren Ulf Kristersson hur hans regeringsbildning ska se ut.

Sverigedemokraterna kommer inte ingå i regeringen. Men under pressträffen lämnade Kristersson snabbt över ordet till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Ulf Kristersson verkade närmast motståndslös, undergiven, i relation till SD-ledaren.

Sverigedemokraterna är trots allt det största partiet i konstellationen.

Dessutom kommer SD få ett eget så kallat samordningskansli i regeringskansliet i Rosenbad, vilket innebär att partiet för första gången får tillsätta politiska tjänstemän, skriver Expressen.

Avtalet som slutits mellan M, SD, KD och L heter ”Tidöavtalet: Överenskommelse för Sverige”. Det har 62 sidor, varav nästan 20 stycken handlar om invandring och integration.

Och SD har fått igenom mycket av sin politik. Extremt mycket.

Så få invandrare som möjligt ska nu tas emot i Sverige. Invandringen ska vara så liten som den bara kan vara enligt EU-rättens bottengräns.

Det blir bara 900 kvotflyktingar per år i stället för 5.000 (förra året var det över 6.000). Asylrelaterade uppehållstillstånd ska vara tidsbegränsade. Det blir också försörjningskrav för anhöriginvandring och kraftigt skärpta krav för att få svenskt medborgarskap. Man ska även se över incitamenten för frivillig återvandring, särskilt gällande personer som inte integreras.

– Ett maktskifte måste innebära ett paradigmskifte när det gäller invandrings- och integrationspolitiken. För mig råder det ingen som helst tvekan om att den här uppgörelsen innebär just det. Ett paradigmskifte, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson på pressträffen.

Enligt migrationsforskaren Henrik Emilsson handlar det om EU:s tuffaste invandringspolitik. Alla politiska områden som berör invandring kommer påverkas.

– Från att ha varit det öppnaste landet i EU så får vi antagligen den tuffaste migrationspolitiken i EU, förutom Danmark då, säger han till TT och påpekar att SD fått igenom allt man ville.

Regeringen ska i princip bedriva SD:s politik. Och detta har gjort vänstern rasande.

I sociala medier hävdas det bland annat att Sverige nu fått en ”nationalkonservativ regering”.

Enligt Märta Stenevi (MP) handlar det om ”den mest nationalistiska och konservativa regeringsagenda Sverige någonsin skådat, och den ska genomföras av extremhögerns tjänstepersoner på regeringskansliet”, skriver hon på Twitter.

”Dagens besked visar det uppenbara. Ulf Kristersson blir statsminister men får ratta Jimmie Åkessons regering. I varje beslut, varje budget, ges SD vetorätt och möjlighet att ställa långtgående motkrav. SD tar nu plats i regeringskansliet – det är historiskt och oerhört”, skriver den avgående Centerledaren Annie Lööf på Twitter.

”Det blev en liberal kraschlandning. Det blev inget borgerligt, liberalt maktskifte. Det blev ett konservativt, nationalistiskt maktskifte”, skriver Lööf i ett annat upprört inlägg.

”Så fick vi en nationalkonservativ regering för första gången i Sveriges historia. Sorgligt, skrämmande och solkigt”, skriver en annan person i en kommentar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program