Sverige en intellektuell öken: ”Slätstruken skara”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Karl-Olov Arnstberg. Foto: Swebbtv

Sveriges så kallade intellektuella är en ”slätstruken skara”, en ”bedrövlig samling” som inte ens vågar öppna munnen för att försöka stoppa ett tredje världskrig. Det förklarar etnolog Karl-Olov Arnstberg i en ny Swebbtv-krönika.

Karl-Olov Arnstberg, tidigare professor i etnologi vid Stockholms universitet, är inte imponerad av de ”intellektuella” som Sverige lyckats frambringa.

Det säger han i en ny krönika.

Inte ens när ett nytt världskrig hotar vågar de ”intellektuella” i Sverige opponera sig.

– I större delen av mitt liv har jag varit forskare och lärare i humaniora och samhällsvetenskap vid Stockholms universitet. När jag ser tillbaka på den tillvaron är jag inte imponerad över kvaliteten på den forskning som bedrevs, säger Arnstberg i Swebbtv.

Med få undantag var de så kallade forskarna en ”slätstruken skara som absolut inte tog några risker”, påpekar han.

– I dag, med den politiska korrektheten och ett woke-virus som sprider sig bland studenterna, är det än värre, fortsätter Karl-Olov Arnstberg. Sveriges intellektuella är en bedrövlig samling som inte gör sina röster hörda, ens inför risken för ett tredje världskrig med kärnvapen.

– I Sverige finns det bara två sorter. En förkrossande majoritet som antingen håller käften eller sällar sig till krigshetsarna. Och så finns det kanske en pytteminoritet som hejar på det andra laget, ryssarna. Men var i åsiktskorridoren finns den tredje kategorin, de som inte håller på någon sidan utan som propagerar för fredsförhandlingar och ett stopp för kriget?

Se hela programmet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program