Moderat riksdagsledamot i kritiserat flaggutspel

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den moderata riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (M) får kritik för att han i enlighet med Danmark vill införa en lag som förbjuder att hissa annan flagga än den svenska. Däremot ska det kunna finnas undantag från lagen.

En av de som kritiserar förslaget, som säger sig vara promotor för ungdomsracing-evenemang, menar att det vore ogästvänligt om utländska förare inte får ha sina flaggor representerade vid olika tävlingar. Däremot framgår det av den danska lagen som Kärrholm hänvisar till att till exempel sportsliga sammanhang skulle utgöra ett undantag. Likaså skulle nordiska flaggor utgöra ett permanent undantag, vilket är fallet med den danska lagstiftningen. Även vid demonstrationer ska utländska flaggor få användas och tillfälliga undantag ska också kunna tillåtas generellt i samhället.

Många menar att förslaget är orimligt och menar att det inskränker yttrandefriheten. Hur till exempel tyska turister som hyr stugor eller äger stugor med flaggstång ska få agera gällande att hissa sin nations flagga blir till exempel oklart.

Debatten kring flaggning har varit aktuell under en längre tid, då till exempel en mängd ungdomar med utomeuropeisk bakgrund viftat med sina ursprungsländers flaggor vid studenten istället för den svenska. Något som många nationalistiska debattörer och politiker reagerade på.

Debatten har också tilltagit efter de omfattande palestinska demonstrationerna efter att kriget mellan Israel och Hamas utbrutit. Borgerliga politiker som i vanliga fall inte bryr sig nämnvärt om att problematisera den omfattande massinvandringen blev då förfärade, detta eftersom det inte var Sverige som var målbilden för invandrarnas ilska denna gång utan Israel.

Om den svenska regeringen kommer att lägga fram ett liknande förslag återstår att se, hittills är det bara en enskild riksdagsledamot för Moderaterna som står bakom förslaget och inte partiet i sin helhet eller regeringen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program