Svenskarna tror på allt staten säger: ”Ett plus ett kan vara fyra”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Regeringens vaccinpass har gjort Sverige till ett omänskligt samhälle där befolkningen tror på allt som myndigheterna säger. Detta diskuterar Swebbtvs Mikael Willgert och sopranen Pernilla Ingvarsdotter i ett nytt program. Samhället börjar nästan likna en dystopisk fiktion, där staten kan lura i folket att ett plus ett är fyra och inte två.

Sopranen Pernilla Ingvarsdotter berättar i Swebbtv om hur hennes karriär förändrats dramatiskt på grund av vaccinpassen som infördes den 1 december.

Betalda artister är egentligen undantagna från krav på covidpass, men det spelar ingen roll eftersom vaccinerade medarbetare blivit livrädda för ovaccinerade.

Pernilla Ingvarsdotter är inte vaccinerad, och kan inte heller vaccinera sig på grund av en autoimmun sjukdom.

Vid nästa konsert krävde arrangören, en kyrkoherde, ändå vaccinpass av alla medverkande.

– Då kände jag att hela mattan drogs undan, säger hon i Swebbtv. Jag blev så arg och kom fram till att jag måste strida. Man ska inte behöva visa upp sin medicinska status.

– Det var den mest helvetiska natt jag varit med om i hela mitt liv. Nu rullas det upp nånting fruktansvärt. Nu ska man skilja på folk. Plötsligt ska man inte få arbeta eller göra nånting. Jag låg nere i tvättstugan och skrek. Det var ren panikångest i en hel timme.

Enligt Pernilla Ingvarsdotter verkar svenskarna tro på allt myndigheterna säger. Att vaccinerade smittar trots ”vaccinet” verkar inte ha gått in. Inte heller det absurda att vaccinerade är rädda för ovaccinerade trots att vaccinet borde skydda dem.

– Vad myndigheterna än säger så är det sant. Om de skulle säga att ett plus ett är fyra, då skulle alla hålla med. Det är nästan där vi är idag.

Detta är en referens till den dystopiska romanen ”1984”, där Partiet bestämmer att 2+2 är 5 och inte 4, vilket folket måste tro på.

– Människor måste titta inom sig själva igen och inte bara följa media och tro att allt de säger är sant eller att man måste göra allt de säger, fortsätter Pernilla Ingvarsdotter och undrar vad Folkhälsomyndigheten egentligen sysslar med.

– Kriterierna för psykisk misshandel stämmer ungefär överens med vad myndigheterna gör med oss idag.

Ingvarsdotter hoppas att svenskarna trycker på sin ”mänskliga knapp” och blir humana igen.

Mikael Willgert berättar då om en geriatrikmottagning för gamla i Stockholm som inte ens tillåter anhöriga på grund av vaccinhysterin.

– Det är en så skrämmande utveckling. Äldre människor på sin sista tid får inte möta sina anhöriga, säger han.

Enligt Pernilla Ingvarsdotter har vaccinerade bildat en ny form av grupptillhörighet som de trodde att de skulle trivas i och som utesluter ovaccinerade. Och de trodde att vaccinpassen skulle göra dem lyckliga igen efter alla nedstängningar. Men riktigt så blev det kanske inte.

– Jag tror att vaccinpassen är ett kontrollverktyg. Det finns ju redan andra saker som styr oss. Det går att se allt vi gör. Folk tycker det är bekvämat. Man kan redan låsa sina hus med telefonen.

– Det finns ingen gräns. Jag tror inte folk ser faran. Men detta är jättefarligt. Det här handlar om något annat än hälsa. Men det kan vända. Vi måste få folk att lyssna.

Samtidigt tror hon det blir svårt att få bort covidpassen. Folk verkar ju vilja ha dem.

Och nu har det kommit ännu fler virus.

– Jag hoppas folk vaknar upp.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program