Svenskar uppmanas ta två covidsprutor – per år

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Holger.Ellgaard (CC BY-SA 4.0)

Folkhälsomyndighetens uppdaterar sina rekommendationer om det så kallade covidvaccinet. 80-åringar och boende på Säbo uppmanas ta två ”påfyllnadsdoser” – per år, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Rekommendationen gäller från och med den 1 mars nästa år. Samtidigt visar myndighetens egna data att ”vaccinerade” fortsätter utgöra en extremt kraftig majoritet av alla de som drabbas av eller dör med covid.

Från och med den 1 mars 2023 gäller Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer kring ”vaccination” mot covid-19.

Myndigheten vill att svenskar som är 80 år eller äldre, samt de som bor på särskilda boenden för äldre, tar två påfyllnadsdoser per år.

För personer 65-79 år gamla samt yngre personer i riskgrupp rekommenderas en dos per år.

För de som är 18–64 år rekommenderas ett ”grundskydd” med tre doser totalt.

– Jag vill understryka vikten av att vaccinera sig mot covid-19 och influensa enligt gällande rekommendation för att minska risken för allvarlig sjukdom, säger Folkhälsomyndighetens avdelningschef Sara Byfors i ett uttalande.

Detta besked myndigheten ger samtidigt som ”vaccinerade” fortsätter utgöra en mycket kraftig majoritet bland de som smittas, IVA-vårdas och dör med covid.

Detta kan man återigen utläsa av Folkhälsomyndighetens egna data. (Du måste ladda ner Excel-filen för att se det.)

Förra veckan, vecka 50, registrerades 12.801 nya covidfall i Sverige, varav 1.097 var ovaccinerade och 11.704 var vaccinerade. Drygt 91 procent av de smittade var alltså vaccinerade.

Samma vecka registrerades 3.024 fall på Säbo och hemtjänst, varav 137 var ovaccinerade och 2.887 var vaccinerade. Drygt 95 procent var alltså vaccinerade.

Under vecka 50 registrerades 39 nya fall inom intensivvården, varav 5 var ovaccinerade och 34 var vaccinerade. Drygt 87 procent var alltså vaccinerade.

Vecka 50 registrerades 168 dödsfall med covid, varav 21 var ovaccinerade och 147 var vaccinerade. 87,5 procent var alltså vaccinerade.

”Vecka 50 provtogs 41.322 individer för covid-19 i Sverige, vilket är en ökning med 22 procent jämfört med föregående vecka”, skriver myndigheten i sin veckorapport.

Folkhälsomyndigheten anger inte längre andelen vaccinerade respektive ovaccinerade i sin veckorapport. Man måste alltså granska dataunderlaget i Excel-filen för att se siffrorna.

Vaccinrelaterat:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program