Svenskar jagas för att de är svenskar – UD uppmanar till ”ökad försiktighet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv grafik

Det är nu så pass farligt att vara svensk i Europa att UD uppmanar till ”ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet” om man vistas utomlands.

Efter Nato-ansökningen och koranbränningarna, som eskalerat efter ansökan och till följd av Nato-processen fått stor internationell uppmärksamhet, jagas nu svenskar utomlands med automatvapen. Under måndagen avrättades två svenskar och en skadades allvarligt i ett brutalt islamistiskt terrordåd i Bryssel. Terroristen var ute efter svenskar och ska ha använt en kalasjnikov. Svenskarna var i Bryssel för att se en fotbollsmatch.

Under regeringens pressträff på tisdagen klargjorde statsminister Ulf Kristersson att två svenskar blev ”kallblodigt ihjälskjutna” i Bryssel samt att det handlar om ett terrordåd ”riktat mot Sverige och svenska medborgare bara för att de är svenskar”.

– Det är väldigt starka krafter som just nu vill oss illa, betonade han.

I en film som spridits i sociala medier efter terrorattacken säger en man, som enligt SVT är den utpekade mannen, att han ”hämnas för muslimer” genom att döda svenskar.

– Jag har dödat tre svenskar, säger han enligt TT.

På tisdagseftermiddagen har UD publicerat en uppmaning till svenskar utomlands.

På grund av hotbilden mot svenskar i Europa, där man alltså kan bli skjuten till döds när man vill titta på fotboll, råder UD svenskar till ”ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet”.

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Med anledning av att två svenskar dödats i Bryssel i ett förmodat terroristdåd, uppmanas svenskar utomlands att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land”, skriver UD.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program