Kristersson kopplar terrorn till illegal invandring: ”Det är farligt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är ”väldigt starka krafter” som just nu vill Sverige illa. Det förklarade statsminister Ulf Kristersson (M) under en pressträff på tisdagen. Terroristen som mördade två svenskar i Bryssel på måndagen har vistats i Sverige.

Vid 11-tiden på tisdagen höll statsminister Ulf Kristersson en pressträff med anledning av terrormorden på svenska fotbollssupportrar i Bryssel i går. De mördades för att de var svenskar.

Hotbilden mot Sverige har ökat efter koranbränningar och den svenska Nato-ansökan, som gjort att koranbränningarna fått mycket stor internationell uppmärksamhet. I sociala medier görs kopplingar mellan terrorattacken i Bryssel och Sveriges Nato-ansökan.

Kristersson gjorde kopplingar mellan terrordådet i Bryssel och invandringen. Enligt statsministern hade terroristen i Bryssel tidigare vistats i Sverige.

– Den misstänkte gärningsmannen hade enligt belgiska källor sökt asyl men fått avslag och sedan hållit sig kvar i landet, sade han. Han har också tidvis vistats i Sverige. Vi måste ha kolla på vilka människor som är i Sverige och att de är i Sverige på laglig grund. Är de inte här lagligt ska de lämna landet. Både Sverige och EU måste ha bättra koll på våra gränser. Farliga människor som inte är svenska medborgare måste lämna Sverige omedelbart.

– I bred bemärkelse måste vi veta vilka människor som befinner sig i Sverige och att de är här på laglig grund, svarade Ulf Kristersson på en fråga från Sveriges Radio. Det är väl helt uppenbart. Vi har just nu 27.000 personer som är i Sverige trots att det finns laga kraftvunna beslut om att de ska lämna Sverige. Det är farligt. Så kan vi inte ha det.

– Att vi måste se till att Europas gränser hålls, kontrolleras och skyddas är också helt uppenbart, annars kan vi inte ha fri rörlighet inom Europa.

Många har just nu ”luppen på Sverige”, påpekade statsministern.

Han nämnde även koranbränningarna.

– Koranbränningarna må vara lagliga men låt bli med det, det äventyrar svensk säkerhet, sade Kristersson på en fråga från TV4. Det är tid att besinna sig nu och tänka på svensk säkerhet och varsamhet om Sverige.

– Allt som är lagligt är inte lämpligt. Det man gör i Sverige kan få konsekvenser på andra ställen.

– Det är väldigt starka krafter som just nu vill oss illa, betonade han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program