Svag uppslutning vid vänsterextrem demonstration för illegal invandring

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Hård kritik riktas mot de som deltagit på demonstrationen avseende den nya planerade lagen för att komma åt alla illegala invandrare i Sverige. En av de drivande lärarna, Maria Wiman, ljög om att det var tusentals demonstranter på plats.

Enligt utomstående uppskattningar som bland annat TT presenterat rörde det sig snarare om hundratals demonstranter än tusentals vilket Wiman påstod. En användare på X (tidigare Twitter reds. anm.) menar att det på bilderna ser ut att röra sig om ett hundratal, varav en hel del minderåriga som är ditdragna av sina mammor. Demonstrationen riktar sig mot den lag som regeringen utreder och där lärare kommer få i uppdrag att anmäla till andra myndigheter om det finns illegala invandrare på deras skola.

De som stödjer demonstrationen får ta emot kritikstormar på sociala medier. En återkommande bild som läggs upp som svar till dem är på den uppmärksammade algeriska mannen, som tog sig upp på en balkong och bland annat knivhögg en svensk man samt hotade sin ex-flickvän till livet i hennes lägenhet.

Som svar till den kontroversiella läraren Wimans inlägg om demonstrationen har X-användaren Ludvig Sandberg lagt upp den virala bilden på algeriern och skrivit ett sarkastiskt ”Tack” som svar. Algeriern hade sedan tidigare ett utvisningsbeslut och skulle med inställningen som demonstranterna har få lättare att klara sig kvar i landet, då ingen skulle tipsa myndigheterna om var han befinner sig.

Uppslutningen bland lärarna verkar av allt att döma bli betydligt svagare än vad de vänsterextrema elementen i lärarkåren hade hoppats. Även försäljningen av knappar som ska bäras i protest mot den nya lagen har hittills bara sålts i hundratals. Enligt Skolverkets siffror från 2021 finns det 138.000 anställda lärare, således har en ytterst liten minoritet tagit ställning mot lagen. Den överväldigande majoriteten av lärarna från Stockholmsområdet, som hade goda möjligheter att delta i dagens demonstration, verkar av allt att döma valt att avstå från att delta i demonstrationen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program