USA:s makt vissnar när dollarn överges – ”Vi kommer leva i en helt annan värld”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världen kan komma att förändras mycket kraftigt och mycket snabbt framöver. Det varnar nu den amerikanska senatorn Marco Rubio för. USA:s makt kan vissna bort.

Som Swebbtv Nyheter rapporterat om flera gånger pågår det stora förändringar i världen just nu.

Dollarn förlorar mark och en rad länder, däribland Ryssland och Kina, växer sig allt starkare.

Vi går från en unipolär värld, till en multipolär värld.

Den uppfattningen verkar delas av den republikanske senatorn Marco Rubio.

– I dag slöt Brasilien, det största landet på västra sidan av halvklotet söder om oss, ett handelsavtal med Kina. De kommer från och med nu handla i sina egna valutor för att komma runt dollarn, säger han till Fox News Sean Hannity.

USA och väst kan bli så svagt att sanktioner i framtiden blir totalt tandlösa, menar han.

– De skapar en sekundär ekonomi i världen helt oberoende av USA, fortsätter Rubio. Vi kommer inte behöva prata om sanktioner om fem år eftersom det kommer finnas så många länder som handlar i andra valutor än dollarn att vi inte kommer ha möjlighet att sanktionera dem. Samtidigt sitter vi här och fokuserar på knäppheter. Vi har människor i det här landet som i princip ägnar sina liv åt att se till att det är lagligt att lemlästa barn, att göra dragshower i skolor. De ägnar sina liv åt detta medan vi har en annan supermakt som i princip vill bli världens dominerande makt på vår bekostnad. Men dessa människor vill inte fokusera på det.

– Någon sade igår att vårt straffrättssystem inte är bättre än vad Kina gör i sitt folkmord mot uiguriska muslimer. Så det är bäst att vi vaknar upp eller så kommer vi att leva i en helt annan värld än den vi vant oss vid. Och det kommer gå snabbt.

Se intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program